Puutähtedest võib teha jõulukuusekaunistusi, maalides tähe vesivärvidega soovitud toonis, näiteks kollaseks või punaseks. Kinnituspaela võib mässida täheharude vahele, siis ei ole vaja ei kleeplinti ega muud kinnitusvahendit. Muidugi võib ka tähte augu puurida, kui te olete valmis nii palju vaeva nägema. Tähti müüakse käsitöökauplustes ja neid on igasugustes suurustes.

*Jõulude järel võib tähti edukalt kasutada kaunistuseks, näiteks seinale kinnitamiseks. Tähe värvi võib muuta interjööri sobivaks, kusjuures kohtvalgustusega on võimelik muuta need veel kaunimaks.

* Isikupärase jõuluvaniku saate, kui kasutate ära vanu lõngajuppe. Mässige lõng ümber käe paksuks tutiks. Lõigake kääridega tutt ühest kohast lahti. Kinnitage see traadi ümber. Valmistage palju erinevaid tutte ning kinnitage need kõik traadi külge. Seejärel kaunistage vanik butafoorsete puuviljade või marjadega.

*Kena väikese jõulupuu saate, kui asetate vaasi kadaka või muu okaspuu oksa vaasi ja kaunistate selle traadi otsas olevate väikeste värviliste pallikestega, mis näevad oksa peal välja kui marjad. Kui tahte dekoratiivsemat puud, võite mässida selle ümber linte.

*Võite luua meeleoluka pulseeriva jõuluvalguse, kui asetate elektrilised jõulutuled värvilisse klaaspudelisse või vaasi.

*Akna ette riputatava jõulukrooni saate kerge vaevaga, kui valmistate dekoratiivsetest elementidest ruudu ja ühendate liitekohad punase lõngaga.