Jõulutäht

Jõulutäht tunneb end hästi toatemperatuuril, mulla liigne kuivus, liigniiskus ja tõmbetuul on tavalisemad põhjused, miks lehed varisevad. Taim ei talu külma. Mulda võiks kontrollida iga päev ja kasta alles siis, kui see on peaaegu kuivanud, nii saab vältida ülekastmist.
Pane oma jõulutäht kenasse potiümbrisesse ja taim lööb särama!

Hüatsint

Et taimest pikemalt rõõmu tunda soovitan osta avanemata õiepungadega taim. Mulda hoida ühtlaselt niiskena. Kasvades võib õisik nii suureks paisuda, et vajab toestust. Peale õitsemist lõigata tagasi, kasta tagasihoidlikult, hoida valges ja istuta kevadel aeda. Hüatsint (õiepungades tuppa toodud taim) püsib soojas toas ilusana umbes nädala.

Jõulukaktus

Vajab valget kasvukohta, muld hoida parasniiske. Pärast õitsemist kasta tagasihoidlikult, hoides mulla peaaegu kuivana. Märtsist septembrini kasta kord nädalas väetiselahusega.

Kalanhoe

Leidub punaste, lillade, roosade, oranžide, kollaste, valgete õitega sorte. Taim vajab parasniisket mulda, kastmiskordade vahel lasta muld potis pea ära kuivada. Peale õitsemist äraõitsenud õisikud eemaldada. Kevadeti tuleb taime tugevalt tagasi lõigata, muidu venib ta välja ja muutub koledaks.

Artikli täisversiooni loe siit: sisustus.ee