Selleks sobib pähejäetav spreipalsam - blondidele soovitan proteiinipalsamit ja tumedamajuukselistele niisutavat palsamit.

Neiud-naised, kes on agarad soengutegijad kuumade tangide või sirgendajatega, neile kulub lisaks marjaks ära toitev juuksemask. Jah, just nimelt LISAKS. Kindlasti ei tohi teha järeleandmisi kuumakaitsetoodete kasutamises, see on on kuumatöötlusel kohustuslik element.

Kel meeldib end rohkem hellitada, siis neile soovitan salongihooldust, mis taastab ja niisutab juuksekarva sügavuti. See on alati juustele tugevama toimega ja mõju kestab kauem. Lisaks on see aeg iseendale, mõjudes kui spaakülastus.

Kindel juuste vaenlane on villane materjal: sallid, kampsunid, villased kleidid jne. Lahtised juuksed muutuvad villamaterjaliga rohkem kokku puutudes elutuks ja tuhmiks. Seda võiks lausa viltimisega võrrelda. Pidevalt villasega kokku puutudes kulub maha soomuskiht, mis on juukseotstes niigi juba õhem. Selle vältimiseks sobivad kõige paremini juukseliimid või juukseotsaliimid. Need moodustavad juuksekarva ümber kaitsekihi. Juukseotsad näevad hetkega tervemad välja. Toodet peaks kasutama iga kord pärast pesu, sest see tuleb pesemisega välja ja efekt on ühekordne. Küsi paremat infot selle kohta oma juuksurilt.

Talvel ei tohiks märgade juustega pakase ja tuule kätte minna. Eriti kahjulik on juuste külmumine märjalt. Vesi külmub juuksekarva sees ja paisutab juuksekarva katki. Piltlikult juhtub sama pudelisse jäetud veega - ka pudel läheb katki, kui seal pole paisumiseks ruumi. Juukse puhul soomused paisuvad, et rohkem ruumi tekiks. Samasugune painutamine toimub ka juuste keemilisel töötlusel. Seega on külmakahjustused samaväärsed keemilise töötluse kahjustustega.

Palju räägitakse ka föönitamise kahjulikkusest, aga kui on korralik föön ja kasutad kuumakaitset, siis on föönitamine hoopis hädavajalik. Väga paljudel hakkab peanahk külma saabudes kuivama, eriti meestel. Silmaga vaadates võib tunduda, et see on kõõm, kuid iga lahtine peanahalt lenduv helbeke ei tähenda kõõma. Selle vastu võib aidata peanaha vereringet ergutav šampoon ja E-vitmamiini tarbimine kuuridena: novembris ja märtsis.

Meestele tahaks meelde tuletada mütsi tähtsust. Müts tuleb ära võtta siseruumides ja autos ning pähe panna välitingimustes. Samuti on oluline mütsi pesta, mida paraku sageli ei tehta!

Jaga
Kommentaarid