1. Liigutan ennast iga päev. Ei, ma ei pea silmas seda, et lähen mitmeks tunniks jooksma, et sissesöödud kaloreid põletada ja niiöelda pattu lunastada. Pigem on igapäevane liigutamine oluline mu üleüldisele heaolule. Mida aktiivsem ma olen, seda parem on mu tuju ja seda väiksem on tõenäosus, et söön ennast igal võimalusel pilgeni täis.

2. Teen teadlikke otsuseid. Kui ma midagi süüa tahan, siis ma seda ka söön – teadlikult! Näiteks panen koogitüki taldrikule, võtan aeglaselt ampse ja naudin igat suutäit. Kui ma hakkan mõtlematult kõike ahvatlevat endale sisse ahmima, siis ei saa ma tegelikult mitte ühestki söögist seda õiget maitseelamust kätte. Tulemuseks on ülesöömine, mis lõpeb paratamatult halva enesetundega.

3. Väldin stressi. Just pühade ajal on õige aeg argimured unustada, nutitelefon ja muud tehnikavidinad paariks päevaks välja lülitada, rohkem magada ja perega aega veeta. Nii on kergem uuele aastale tegusalt vastu minna ja kaalurindel jälle usinamalt tööle hakata.

Soovin kõigile rahulikke jõule!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.