Kuidas ikkagi soovitud tulemust saavutada? Toome ära viis klassikalist viga, mis ihaldatud vormi ikka edasi ja edasi kaugemasse tulevikku lükkavad. NB: vigu on alati võimalik vältida!

1. Sul ei ole aega!

Kõige levinum, kõige tüüpilisem ja kõige lihtsam viga (ja vabandus)! Igaüks, kes hooga on alustanud, tahab ka kohe tulemust näha. Kui seda ei juhtu, siis on järeldus vaid üks — järelikult tuleb teha rohkem, aga paraku selleks rohkemaks enam aega ei jää. Ole mõistlik, tervislik kaalulangetus võtab küll aega, kuid ei röövi samas argipäevast sugugi nii suurt osa, kui algul tunduda võib. Pigem käitu põhimõttel — tasa ja targu. Kõik on hästi, kui suudad kaalust kaotada umbes pool kilo kuni kilo nädalas, sest suurem kaalulangus tuleb ka kiiremini tagasi. Niisiis: kiirusta aeglaselt, panustades aega pisikeste osadena iga päev, nii on saavutatud tulemus palju püsivam.

2. Sa võrdled end teistega

Kõik inimesed siin ilmas on erinevad. Meil on erinevad kehad, stardipositsioonid ja ressursid. Keskendu parem iseenda kaalule ja kehale. Pealegi ei tea sa ju, kui palju inimesi kõrvalt ennast sinuga võrdleb.

3. Seisak tapab motivatsiooni

On täiesti loomulik, et kaalu langetamisel aeg-ajalt nn platood tekivad, kus kaalunumber tükk aega muutumatuna võib püsida. Ära lase end sellest rööpast välja viia. Inimkeha on selleks liiga komplitseeritud, et käituda vastavalt meie poolt kindlaks määratud plaanile.

4. Sa kaalud ennast liiga tihti

Oletame, et alustasid “kaaluprogrammi” pisikese laupäevase treeninguga ning juba pühapäeval astud ootusärevalt kaalule, et vaadata, mis juhtunud on. Ebameeldivaks üllatuseks on muidugi, et juhtunud pole midagi, ka mitte esmaspäeval, ja teisipäevakski on number kõhnem vaid saja grammi jagu…
Ära tekita endale stressi pideva kaalumisega, kehal on vaja aega, et uute eluviisidega kohaneda. Pealegi on kehakaal üks vägagi muutlik number, kõikudes pidevalt paar kilo siia-sinna. Palju sõltub sellest, millist toitu sa sööd, kui palju vedelikku tarbid jne. Lepi esialgu sellega, et kaalud end korra nädalas ning lihtsalt silma peal hoidmiseks piisab ka korra kuus kaalule astumisest. Soovitav on kaaluda alati enam-vähem samal ajal ning pigem hommikuti.

5. Sa annad alla!

Pole keegi meist ideaalne, tagasilöögid võivad tabada meid kõiki. Arvesta sellega juba ette ning tagasilöök ei tundugi nii valus. Kohe käega lüües ei jõua sa lõppeesmärgini nagunii ning kogu tehtud töö on olnud asjata. Ole järgmine kord targem, sest igast veast on võimalik õppida.