1. Palu sõbral oma korteril/majal silm peal hoida

Eriti hea oleks veel see, kui leiaksid kellegi, kes terve su puhkuse aja sinu juures elaks — kui sul on keegi selline, siis võid siinkohal selle artikli lugemise lõpetada. Aga enamasti sellist inimest kusagilt võtta pole, nii et palu sõpra, sugulast või head naabrit, et ta kord paari päeva tagant sul “külas” käiks ja vaataks, kas kõik on korras. Võti anna talle muidugi ka — ei jää hea mulje, kui ta aknast sisse ronima peab.

2. Ära pasunda igal pool oma puhkusest

Igal pool ehk siis sotsiaalmeedias — pärast puhkust võid ju oma puhkusepildid Facebooki üles panna, aga reaalajas postitused, millel on juures pilt, kuidas kogu sinu pere (mis tähendab, et kodus pole kedagi) palmi all lebab, pole just parim mõte. See on sama hea, kui saata varastele e-mail: “Hei, kuidas läheb? Praegu oleks parim aeg minu maja röövida, sest me oleme terve perega ära ega saaks teid kuidagi takistada. Jõudu!”

3. Maini oma puhkust õigetele inimestele

Oma naabreid tasub kindlasti oma ärasõidust teavitada, et nad saaksid teie majal/korteril silma peal hoida. Kui nad märkavad teie valduste lähedal kahtlast liikumist, saavad nad sellest kohe politseid teavitada, teades, et see liikuja pole keegi teiega seotud inimene.

4. Ära tee mingeid märkimisväärseid muutusi

Ilmselt sa tahaksid teha mingeid väikeseid muutusi, näiteks tõmmata kardinad ette, enne kui  lahkud — ära mingil juhul seda tee, sest siis näevad potentsiaalsed vargad kohe, et kedagi pole kodus — eriti kui muidu pole teie perel üldse harjumust kardinaid ette tõmmata. Muidugi ära jäta väärtuslikke asju läbi nende avatud kardinate nähtavale.

5. Kasuta taimeriga lüliteid valguse reguleerimiseks

Jah, ka sellised asjad on olemas — nii saad ajastada lambid end ise sisse ja välja lülitama, nii et teie valduste potentsiaalsele jälgijale jääb mulje, et keegi on kodus.

6. Palu kellelgi oma postkasti tühjendada

Sest punnis täis postkast annab kohe märku, et kedagi ei ole kodus — ilmselge ju.

7. Investeeri turvavarustusse

Kodu turvavarustus ei ole koht, kus kokku hoida. Uuri asja ja küsi kindlustusfirmadelt nõu, mida sa saaksid teha, et kodu paremini kaitstud oleks.

8. Tee nimekiri asjadest, mida tuleb enne kodust väljumist teha

Lisaks kõikidele eeltoodud punktidele ära unusta tühjendada külmkappi ja prügikasti välja viia, juhtmed seinast tõmmata ja loomulikult uksest lõpuks väljudes see enda järel ka lukustada.

Mida paremini su kodu puhkuse ajaks kindlustatud on, seda täielikumalt puhkusel lõõgastuda saad!

Allikas: She Knows