13.12.2000, 20:18
Kartuli-juustu ahjuroog
FOTO:
Mõnus soe kõhutäis kartulitest ja juustust.
Nõud
- Keskmise suurusega pott
- Riiv
- Ahjupann
- Foolium
Koostisained
- 1,5 kg kartuleid
- 200 g riivjuustu
- 1,5 tl soola
- 3 muna
- 2 leemekuubikut
- 4 dl vett
- 2 tl pitsaürti
Valmistamine
- Valmista kuubikutest leem
- Jahuta leem leigeks
- Sega juurde lahtiklopitud munad
- Lõika kooritud kartulid õhukesteks viiludeks
- Sega suures kausis hästi läbi soola, 2/3 riivjuustu ja ürtidega
- tõsta rasvaga määritud ahjuvormi.
- Kalla munaseguga üle
- Raputa ülejäänud riivjuust peale
- Kata vorm fooliumiga ja küpseta kuuma ahju keskosas, kuni roog hakkab särisema.
- Vähenda kuumust 175 °C-ni ja küpseta ühtekokku umbes kaks tundi.
- Küpsemise lõppjärgus eemalda foolium, et pind pruunistuks.