Nõud

  • Keskmise suurusega pott
  • Riiv
  • Ahjupann
  • Foolium

Koostisained

  • 1,5 kg kartuleid
  • 200 g riivjuustu
  • 1,5 tl soola
  • 3 muna
  • 2 leemekuubikut
  • 4 dl vett
  • 2 tl pitsaürti

Valmistamine

  • Valmista kuubikutest leem
  • Jahuta leem leigeks
  • Sega juurde lahtiklopitud munad
  • Lõika kooritud kartulid õhukesteks viiludeks
  • Sega suures kausis hästi läbi soola, 2/3 riivjuustu ja ürtidega
  • tõsta rasvaga määritud ahjuvormi.
  • Kalla munaseguga üle
  • Raputa ülejäänud riivjuust peale
  • Kata vorm fooliumiga ja küpseta kuuma ahju keskosas, kuni roog hakkab särisema.
  • Vähenda kuumust 175 °C-ni ja küpseta ühtekokku umbes kaks tundi.
  • Küpsemise lõppjärgus eemalda foolium, et pind pruunistuks.