Siit ka küsimus kehatemperatuuri kohta menstruaaltsükli jooksul.
Asi nimelt selles, et mul on pärast ovulatsiooni kehatemperatuur päeval 36,8 kraadi, õhtuks aga tõuseb 37ni ja vahel ka üle selle. Miks selline kõikumine? Kas see tähendab, et kui temperatuur vahepeal langeb, siis ovulatsioon pole korralikult toimunud? Või on see sellest, et temperatuur muutubki päeva jooksul? Kas see võib kuidagi olla takistuseks rasestumisel?

Tahaksime abikaasaga väga pisikest, jaanuarikuus aga oli mul raseduse iseeneslik katkemine ja nüüd oleme juba pool aastat taas rasestuda proovinud, aga siiamaani ei midagi. Meil hakkab juba vaikselt lootus kaduma.

VASTUS:

See on normaalne, et kehatemperatuur päeva jooksul sellistes piirides muutub. Kehatemperatuuri tõus tsükli keskel kuni 36,8-39 kraadini näitab ovulatsiooni toimumist. Tsükli teises faasis temperatuur 36,8-37 kraadi on normaalne. Igapäevane kehatemperatuuri jälgimine ja muretsemine on stressi
allikas ja pikka aega seda teha ei soovita. Kui soovite ovulatsiooni aega kindlaks määrata, tehke aeg-ajalt ovulatsiooni teste. Ärge muretsege ja mõelge vaid positiivselt!

Dr. Katrin Seemen
 Qvalitas Arstikeskus