Nutikohvimasinatel on kaks peamist eelist. Neid on võimalus ühendada Wi-Fi võrku ning vahetada andmeid läbitud vahemaa kohta. See funktsioon tagab sujuva juhtimise nutitelefoniga kõikjal maailmas, kus on internet. Teiseks eeliseks on võimalus analüüsida kohvivalmistamise protsessi ning seda enda vajaduste järgi seadistada.

Kaasaegsetel tarkadel kohvimasinatel nagu Behmor 1600 või Auroma on üks unikaalne omadus — need on baristarobotid. Barista on isik, kes valmistab espressomasina taga kohvi ja kohvijooke. Barista valdab seadmeid, tunneb kohvisorte ja kohvi valmistamise meetodeid, oskab hinnata kohvi kvaliteeti, teab kohviretsepte ja kundede eelistusi. Seetõttu on barista umbes samasugune asjatundja kohvi alal nagu sommeljee veini alal. Kaasaegsed kohvimasinad on võimelised baristat asendama. Kohviteadus on üsna keeruline, sest erinevaid kohvisid valmistatakse erineval viisil eri temperatuuridega. Kasutades kaasaegset kohvimasinat, on võimalik valmistada umbes 150 erineva maitse ja aroomiga kohvi. Nutikohvimasinaga tehtud kohv valmib täiesti ise.

Eesti populaarseima e-poe Kaup24.ee esindajate sõnul on enamik klassikaliste kohvimasinate tootjad meile hästi teada, mistõttu on inimestel kergem leida sobilikku kohvimasinat. Viimase aja populaarseimaks valikuks on kohviube isejahvatav kohvimasin. Enimostetud on Delonghi ECAM 22.110 B. Sellisesse masinasse käivaid kohviube müüakse nii tavapoodides, e-poodides kui spetsiaalsetes kohvipoodides. Populaarsed on ka kapselkohvimasinad, näiteks Krups Nescafe Dolce Gusto KP100B ja Dolce Gusto Mini Me KP1201.

Nutikohvimasinad ei ole veel niivõrd tuntud ning neil on ka väga kõrge hind, seega Eesti peab pisut ootama. Nutikohvimasin pole isegi veel moetoode — inimeste lemmikuteks on endiselt baristade valmistatud kohvijoogid. Paljude inimeste jaoks on kohvivalmistamine muutunud omamoodi rituaaliks, ning seetõttu ei tunta nutikohvimasinast ka erilist puudust.

Jaga
Kommentaarid