VASTUS:

Tore, et tõstatasid küsimuse, millest foorumites kirjutatu ei vasta tõele. Kõigepealt sellest, et kõik Eestis arsti või ämmaemanda retsepti alusel apteegist kättesaadavad rasestumisvastased tabletid e. pillid (samuti plaaster ja rõngas) on usaldusväärsed ja efektiivsed kontrollitud rasestumisvastased vahendid. Nende tõhusus roovimatu raseduse ärahoidmisel on kõrge ja kõigil ühesugune.

Nagu kõigil ravimitel, sõltub hind sellest, kas tegemist on originaaltootja (ravimi välja töötanud, uuringustesse panustanud ja teatud ajaperioodiks ainutootja õiguse omandanud) poolt toodetud uue ravimiga või geneerilise, ravimi väljatöötaja ainuõiguse lõppemisel teise tootja poolt toodetud analoogravimiga. Hinnavahe tekibki sellest, et analoogravimi tootjal ei ole uuringutesse tehtavaid kulutusi ja seetõttu on ka odavam. Nt Novynette on just selline analoogravim, mille toime on aga täpselt samasugune võrreldes teiste pillidega. Rasestumisvastaste pillide tõhusus ei sõltu nende tootjast, vaid kasutajast, st kõige enam “veavad pillid alt” siis, kui need unustatakse võtmata. See on põhiline põhjus, miks pillitarvitajad vahel harva ka rasestuvad.

Ma tõesti ei tea, mida te mõtlete “välismaa” all. Erinevates riikides on turul erinevad pillid ja sama koostisega pillidel isegi samadelt tootjatelt võivad olla sageli erinevad müüginimed. Pillide valik vanusest ei sõltu ja nagu eespool mainitud on KÕIK pillid väga tõhusad ja just noortele sobivad vahendid, et kaitsta end soovimatu raseduse eest. Seda eesmärki täidab ka usaldusväärselt teile kirjutatud Novynette.

Parimat soovides,

Made Laanpere
naistearst
Tartu Seksuaaltervise Kliinik
Eesti Seksuaaltervise Liidu internetinõustaja