Miks on sünnituseks valmistumine nii oluline?

* Saate võimaluse sünnitada teile sobivaimal ja ohutuimal viisil.
* Saate teavet sünnituse käigu ja sünnitusjärgse perioodi kohta.
* Saate teada, missugused asjad on vaja imikule muretseda.
* Tänu loengutel osalemisele ei tunne te end sündiva lapse eest hoolitsemisel abituna.

Hea perekool annab täiuslikku abi sünnituseks valmistumisel. Ka kõige targemad raamatud ja paremad nõuanded võivad teid jätta hätta hetkel, mil tunnete emaka esimesi kokkutõmbeid. Sünnituse algamise hetkel tunnete aga, kuidas perekoolis õpitu ja läbitehtu teid julgustab ja aitab. Mida perekoolilt oodata?

Enamik tulevasi lapsevanemaid ootab eelkõige:

* olemasoleva teadmistepagasi suurendamist, eriti sünnituse kulgemise ja imiku eest hoolitsemise osas;
* võimalust jagada raseduse ajal läbi elatud tundeid spetsialistide (arst, ämmaemand) ja teiste tulevaste lapsevanematega. Peamised teemad on sünnituseelsed hirmud ning vastsündinu võimalik haigus või puue;
* teadmisi, kuidas täpselt toimida, kui sünnitusmajja mineku aeg kätte jõuab. Perekoolis räägitakse need asjad selgeks, sest enamikku perekoole juhivad sünnitusosakondades töötavad ämmaemandad. Loomulikult on nad siis ka kõige pädevamad teabejagajad. On tõenäoline, et kohtate oma perekooliõpetajat sünnitustoas ja just tema aitab teil beebit ilmale tuua.

Mida tuleks perekooli valimisel arvestada?

* On kahte tüüpi kursusi. Ühed on sellised, kus võite hakata osalema mis tahes hetkel. Teised on nn suletud kursused, millel on oma kindel algus ja lõpp.

* Mõned perekoolid jätavad perekooli kursusel osalemise alguse emade otsustada. Mõned aga määravad kursuse algusnädala täpselt kindlaks (näiteks 20., 22., 26. või 30. rasedusnädal).

* Tasub tutvuda kursuste kavaga. Heades perekoolides jagatakse lisaks sünnituseks ettevalmistavale teabele ka näpunäiteid, kuidas hoolitseda lapse eest ta esimestel elupäevadel ning juhendatakse, milliseid tooteid beebi jaoks valida jms. Räägitakse ka beebikaupade tootjate tehnoloogilistest uuendustest.

* Ärge uskuge kuulujutte! Enamikus perekoolides ei ole kursuste eest küsitav tasu üle mõistuse kõrge.

Kuidas leida tõesti hea ja usaldusväärne perekool?

Head nõu võivad anda juba mõnes perekoolis osalenud emad-isad või seal just hetkel osalevad tulevased lapsevanemad.

Teine usaldusväärne nõuandja on kindlasti Pampersi Instituut. See instituut teeb juba aastaid koostööd juhtivate spetsialistidega tervishoiu ja väikelapse arengu vallas. Kõike seda tehakse selleks, et jagada saadud teadmisi lapsevanematega ning aidata neil enda ja oma lapse vajadusi paremini mõista ja rahuldada. Oleme paljude perekoolide patrooniks. Kui vajate perekooli valikul nõu ja abi, võtke meiega ühendust! Meie telefoninumber on 0 800 3000. Külastage meie kodulehekülge Internetis!

Tasub meeles pidada, et hea perekool ei lõpe sünnitusega. Paljud värsked lapsevanemad vajavad abi just pärast lapse sündi. Heades perekoolides korraldatakse vastsetele emadele-isadele kokkutulekuid, kus nad saavad kogemusi vahetada ja üksteisele oma pisiperet näidata. Seal saate võimaluse toetada üksteist, jagada oma muresid ja rõõme. Soovime siis teile palju rõõmsaid perekoolihetki!

Milliseid perekooli loenguid olete teie külastanud ja kas neist on abi olnud? Või võisk sünnitama minna hoopis ilma loengutes käimata?