VASTUS:

Alakõhuvalu ja vahekorra järgse veritsuse põhjus on sageli põletik, kuid võivad olla ka muud põhjused (näiteks tsüst munasarjas). Kindlasti pöördu esimesel võimalusel naistearsti poole (on võimalik pöörduda erakorralisse vastuvõttu).

2. Mul on selline mure, et mul alakõht valutab. Päevad ei saa veel hakata… On küllalt aega. Ma võtan ka beebibille, äkki on asi neis? Valu ei häiri mind aga on ikka tugevalt tunda.

VASTUS:

Pillide võtmine ei põhjusta alakõhuvalu, seega pillide võtmise lõpetamine seda probleemi ei lahenda. Soovitan pöörduda naistearsti poole.

3. Kas pillide nõrgemaks muutumine võib tekitada kõhuvalu, oli vahepeal (märtsis) vahemäärdumine ja naistearst arvas, et kui on uuesti, siis peab pille vahetama,nüüd pole vahemäärdumis enam olnud. Hetkel on olnud Yasminelle pillid oma kolm aastat ja natuke peale ja nüüd juuli lõpust saadik on kõhuvalud, mitte tugevad sellised nõrgemad, aga ikka tunda ja ka mitte selline kõhuvalu nagu päevad algaks.

VASTUS:

Pillide kasutamise kõrvalmõju pole kõhuvalu. Juhul, kui mõne pilli unustamisel või muul põhjusel tekib vaheveritsus, võib sellega kaasneda nõrk tuim alakõhuvalu. Viimaste nädalate jooksul tekkinud kõhuvalu põhjuse väljaselgitamiseks peaks konsultatsioonile pöörduma nii perearsti kui ka günekoloogi poole.

Küsimustele vastas naistearst Dr. Katrin Seemen arstikeskusest Qvalitas.