Naisteka lugeja vaatab päris mõnuga iga-aastast pidupäevatseremooniat. Kuid mida täpsemalt jälgitakse ja miks?

“Vaatan kleitide pärast ja tunnen rõõmu, nähes kui paljudele on see pidupäev tööd andnud: juuksurid, õmblejad, lilleseadjad, kokad, kondiitrid, catering jne.”

“Ikka kleitide pärast vaatan, et saaks jätkuvalt imestada — kas tõesti peaaegu kellelgi naistest ei ole korralikku õmblejat ning maitset kangast ja tegumoodi kleidile valida. Sellisel üritusel tahaksin näha täiuslikku kleidi ja soenguga daami.”

“Huvitab, et kes on need auväärt inimesed, kes kutsutud on. Lisaks vaatan muidugi kleite.”

“Vaatan kogu ülekannet tervikuna: kuulan, mida president räägib, jälgin kontserti ja uurin, kes mida kannab. Ning elan kutsutud tuttavatele kaasa.”

“Vaatan alati mõnuga, kohvilauas tordi kõrvalt ning mõnusas sõpruskonnas kleite hinnates. See on osa sellest päevast, sest nii olen isegi vastuvõtul osaline.”

KAS SINA NÄGID SEEKORD TÄIUSLIKKU KLEITI?

“Juba vaatan ja esimene hea mulje olemas ka. Proua täna kenake. Ka varasemad presidendiprouad on ka kaunid. Proua Ingrid seekord veel eriti.”

“Mina vaatan ülikondi. Õnneks on neid ka erinevaid välja toodud. Kuid ka mehed võiks pisut julgemad olla.”

“Anne Veski väga nooruslik ja särav, kena kleit!”

Nimed, mida kena kleidi kontekstis enim mainiti olid: Evelin Ilves, Liina Kanter, Maarja Neivelt, Ingrid Sembach-Hõbemägi, Anne Veski.
Lisaks mäletati näiteks etnotikanditega kleite.

“Positiivne on see, et on hakatud suurel hulgal rahvuslikke motiive-mustreid-kangaid kasutama kleitide puhul. Pluss veel muidu palju ilusaid kleite. Lausa nii palju, et nimeliselt ei oskagi enam välja tuua.”

APSAKAID KA EHK SUUR AGA

“Sel aastal on kriitikutel palju järamist: igal viiendal naisel olid õlad paljad. Jube oli vaadata ka varrukateta mustadest maika-lõikega kleitidest väljavoolavaid lihavaid valgeid rullikesi.

KENA KOKKUVÕTE:

“Ka moekunst on kunst ja huvitavamad on just need riided, mida päris inimesed kannavad, mitte ainult modellid demonstratsioonil. Ega teist sellist võimalust ei ole ju meie moekunstnike viimasele loomingule pilku heita. See aasta oli väga palju ilusaid kleite!”