Laupäeva hommikul käis Keiu uuesti geelitamas, sest täpselt täna sai tal 42 nädalat täis. Juba kella 16 ajal algasid tal korrapäratud valud, mis üsna ruttu tihenesid. Fertilitasse jõudis ta kl 19 nin valvearst Edda Väin vaatas ta üle. Emakas oli selleks ajaks täiesti avatud, kuid looteveekott polnud veel avanenud.

“Me anname talle aega kohaneda ega kiirusta,” ütles Väin kl 20 ajal ja ennustas, et alates täisavatusest kuni lapse sünnini läheb keskmiselt 2 tundi.

Sünnituse kulg

  • 16 esimesed valud
  • 19 Keiu jõudis haiglasse
  • 20 Keiu läks vanni
  • 21 Keiu tuli vannist välja järi peale ja hakkas pressima
  • 21:20 Keiul ja Janekil poeg käes

    Poiss kaalus sündides 4500 g ja oli 55 cm pikk, pea ümbermõõt 38 cm ja rinnaümbermõõt 37 cm.

    Fertilitase ämmaemand Ingrid Liin ütles pärast sünnitust, et ka tema hinnangul oli Keiu sünnitus väga kiire ja tormiline. Keiu käitus sünnituse ajal väga tublilt. Talle tuli teha küll mõni üksik õmblus, kuid nii suure lapse puhul on see loomulik. "Muidugi oli Keiu algul väga läbi, see esialgne kergendus, kui kõik on möödas," kirjeldas ämmaemand. "Aga pärast oli ta juba väga reibas ja elevil ning ütles, et ei arvanudki, et see nii kerge on!" Üksainus tõesti valus moment olevat olnud siis, kui pool pead oli juba väljas.

    Liini prognoosi kohaselt on Keiu haiglas kindlasti pühapäeval, kuid esmaspäeval võib juba kaaluda koju laskmist.

    Ülekande planeeritud vaatajate arv oli 1500. Ülekannet korraldanud TV.ee arendusjuhi Indrek Vainu sõnul vaatas ülekannet samaaegselt kuni 2400 inimest ning kogu ülekanne jooksul kokku ligi 20000 inimest. Vainu hinnagul ülekanne õnnestus, kuid ta lisas, et kindlasti ei saanud kõik soovijad korralikku pilti ja heli. Indrek Vainu ütles: "Videoülekande probleemide võimalikud põhjused kodudes olid näiteks pidevad katsed videoülekande ühendust uuesti alustada(refreshida), serverit vahetada või internetiühenduse kiirus ning kvaliteet."

    NB!Need, kellel jäi Veebibeebi ülekanne nägemata, saavad näha videoülekannet tuleva nädala alguses DELFI Veebibeebi keskkonnast.