Kummalisel kombel ei ole inspiratsioon reeglina algupärane. Loovus tähendab sageli ideede ammutamist minevikust, nende moderniseerimist ja omastamist. 1940te või 1960te trendid töödeldakse ümber, pööratakse pea peale ja kaasajastatakse ning nii saab neist uus trend.

Üheks kõige viljakamaks muusaks on filmid - ja näitlejad, kes mängivad seal unustamatuid rolle. Ka moeloojad ammutavad oma ideed sellest allikast. Marc Jacobsi moeetendus hallide volditud seelikute ning kootud pastelsete kudumitega tõi meelde Brigitte Bardot. Millenniumi künnisel tulid moodi küllus ja juveelid - pole siis ime, et Kate Winslet oli "Titanicus" just sedasi rüütatud.

Moeajakirjanikele on rohkelt inspiratsiooni andnud Bondi-filmid. Tuletage vaid meelde, kuidas Ursula Andress "Dr. Nos" valgesse rüütatult merest tõusis ning te mõistate. Moeajakirjanikud istuvad nõupidamistelaua taga, kui keegi äkki ütleb, kui teeks midagi sellist nagu Diana Rigg "Kättemaksjates" ("Avengers"), kes hüppas oma lahtisesse autosse alati vaimustavalt riietatuna.

Või Faye Dunaway "Thomas Crowni afääris" ("The Thomas Crown Affair") jaheda ning juveelidega üle valatuna. "Võimatu missioon", "Mina, spioon", "Blowup!" - puhas inspiratsioon. Me tahame, et te murraksite raamidest välja ja prooviksite midagi uut - olgu see uus jumestus, päikeseprillid, soeng või seksikad riided. Valige oma "spioonimood" ning mängige täispangale.

Teksainimestele pakuvad filmid piiramatut inspiratsiooni. Mõelge Ann-Margretile või - veel parem - Jane Russelli ekraanidebüüdile "Lindpriis" ("The Outlaw"). Ta tõestas, mida hästi istuvad teksad teha võivad. Ja pärast Anna Sui New Yorgi etenduse nägemist tuli idee arendada metsiku lääne temaatikat veelgi edasi ja täiendada seda indiateemaliste trükitud sallidega ümber modelli pea ning siidist lilledest valmistatud kaelakeedega. Janele oleks see meeldinud.

Selles kogu saladus peitubki - minevikust pärit ideede ära kasutamises uue persooni loomiseks. Jälgige tähelepanelikult Sophia Lorenit, kui ta "Paatmajas" ("Houseboat") Cary Granti majapidamist korras hoiab, ning see peaks andma teile nii mõnegi mõtte, mida nädalavahetusel selga panna. Ja kui te valite aluspesu, mõelge Elizabeth Taylorile. Mõelge, mida Paul Newman pidi tundma, kui ta "Kassis kuumal plekk-katusel" ("Cat on a Hot Tin Roof") napis kombinees uksevahele ilmus.

Loodetavasti leiad sinagi, kallis lugeja tipp-disainerite eeskujul endas jõudu ja julgust laenata mõtteid kõikjalt, kus neid lahkelt pakutakse, et siis laenuks võetud mõttejupid omaenda värske idee teenistusse rakendada.