Kodused majapidamistööd võtavad tõepoolest tohutult aega, kuid üha enam leidub turul seadmeid, mis teevad tüütud ja aeganõudvad tööd Sinu eest ära. Millised kodumasinad säästavad kõige enam aega ja raha, sellest räägivad järgnevalt Kaup24 spetsialistid.

Moodne induktsioonpliit, mis ei kuumuta potti

Traditsiooniline pliit soojendab esmalt potti või panni ja alles seejärel hakkab soojenema selle sisu. Kaasaegne induktsioonpliit toimib aga vastupidiselt — soojaks muutub hoopis toit, mitte aga anum, milles see on. Sel viisil on võimalik toitu soojendada kiiremini, kui harilikku pliiti kasutades.

Induktsioonpliitidel tuleb kasutada kvaliteetseid siledapõhjalisi anumaid, mis võimaldavad soojuse ühtlase levimise. Igal kasutamisel on tähtis kontrollida, et nõude põhjad oleksid puhtad, vastasel juhul võib mustus pliidi pinda kahjustada. Kõikidele kasutajale on oluline pliidi energiasäästlikkus — induktsioonpliit on umbes veerandi võrra säästlikum kui keraamiline pliit.

Pliidi suureks plussiks on see, et anuma eemaldamisel lõpetab seade koheselt soojendamise, olles nii ka kasutaja- ja lastesõbralik. Ainsaks miinuseks on vajadus soetada pliidi jaoks spetsiaalsest materjalist potid ja pannid.

Aitab ahju ees põlvitamisest

Kas teadsite, et paljud inimesed kasutavad vaid 30% oma ahju võimalustest, 70% võimalustega ei ole paljud isegi kursis. Kaasaegsel ahjul on mikrolaineahju funktsioon, lisaks on võimalik kasutada seda pitsaahjuna, küpsetada toitu ainult keskelt või hoopis äärtest ja muud taolist. Lisaks on võimalik panna ahi aja peale küpsetama, kartmata toitu ära kõrvetada.

Nõudepesumasin — ökonoomne valik?

Paljudele inimestele ei meeldi kodus pidusid korraldada eelkõige seetõttu, et nad ei armasta peojärgset koristamist. Kuid see kõik on palju lihtsam, kui kodus on mugav nõudpesumasin. Nii on võimalik panna nõud pesema ning ise samal ajal tegeleda oma lemmikute tegevustega. Müüt on ka see, et nõudpesumasin kulutab liialt vett. See võis nii olla aastate eest, kuid tänapäevased masinad on ökonoomsed ning erinevad uuringud on näidanud, et käsitsi pestes kulutame kaks korda rohkem vett, kui nõudepesumasinat kasutades. Seetõttu on nõudepesumasin igati rahakotisõbralik seade.

Jaga
Kommentaarid