Leidmaks endale just neid kõige õigemaid seadmeid, tuleb masinate valimisele kulutada veidi rohkem aega ja otsingutesse pühenduda. Alati tasub lugeda toodete kohta kirjutatud tagasisidet ja kommentaare. Ent neid lugedes tuleb kaaluda, kas inimene, kes mõne negatiivse kommentaari kirjutas, kasutas seadet ikka õigel viisil. Näiteks võis ta endale koju valida vales suuruses pliidi ja on nüüd hädas pliidi juurde pääsemisega, mille tulemuseks võib olla toidutegemisel kaasnev segadus ja ebamugavates tingimustes toiduvalmistamine. Ja see on ainult üks näide paljudest juhtudest, mida esineb reaalses elus väga tihti.

On ammu teada, et kodumasinad ei ole kuigi pika kestvusega. Ent siiski on osa tootjate kaup rohkem hinnatud kui teiste oma. Soetades endale külmiku, mis laguneb juba kuu pärast selle ostmist, ei kiirusta me ilmselt teisel korral endale sama tootja mudelit valima. Seetõttu on osa tootjate kõrgemad kodumasinate hinnad õigustatud – harilikult on teatud brändide tooted kvaliteetsemad ja kauakestvamad.

Veel tasub uurida kaupluste kohta kirjutatud tagasisidet. Näiteks on äärmiselt oluline müüjapoolne kaupade kohaletoomine. Kui sõber või tuttav ostis samast poest külmiku ning väidab, et see jõudis kohale kahjustatult, siis ei tasuks ilmselt selle kindla kaupluse teenuseid kasutada.

Kodumasinaid valides on määravaks nende hind. Ka mõneeurone hinnavahe võib kõvasti mõjutada seadme kvaliteeti. Paljudel juhtudel tagab näiteks kümneeurone vahe mugavama ja funktsionaalsema seadme. Kuigi on ka juhuseid, kus odavamad seadmed on täpipealt samade omadustega, mis kallimadki.

Veel üks oluline aspekt on kodumasina paigaldamine. Mõned seadmed, nagu mikrolaineahjud, ei vaja paigaldamiseks mingeid erilisi teadmisi ega oskusi. Aga näiteks gaasipliidi paigaldamine on juba tunduvalt keerulisem. Seetõttu on teinekord vajalik palgata või appi paluda mõni spetsialist, kes teab, kuidas ühte või teist seadet paigaldada tuleb.

Kokkuvõttes vajab uue seadme soetamine veidi aega ja eelnevat uurimistööd. Kodumasinat tuleb valida hoolikalt ning seejärel see ka oskuslikult endale koju üles seada. Ja loomulikult ei tasuks unustada masinate eest hea hoole kandmist. Igaüks teab, et pliidi või külmiku uksi pauguga kinni lüües ei pruugi need väga kaua vastu pidada.

Jaga
Kommentaarid