Järgnevalt toome teieni PS mängude esiviisiku:

1. Grand Theft Auto: San Andreas – müüdud 27,5 miljonit mängu (PS2). 2004. aastal ilmunud mäng oli tolle aja kindel liider, arvestades kogu maailmas müüdud koopiate arvu. Sellest tulemusest mööduda on väga keeruline. PlayStation 2 konsool valitses turul väga pikka aega, nüüd on selle edu üle trumpamas uus PS4. See ei ole muideks esimene GTA mäng.

2. Grand Theft Auto: Vice City – müüdud 17,5 miljonit koopiat (PS2). GTA seerial on mitu osa, mistõttu ei ole üllatav, et aastal 2002 välja tulnud mäng (see ei ole esimene GTA seeria mäng) sai üheks maailma edukaimaks mänguks. Selle turule tulek oli üsna skandaalne ning tekitas omal ajal palju arusaamatusi. Mängu kritiseerisid tõsiselt lapsevanemad, õpetajad, usukogukonnad jpt eelkõige mängu vägivaldsuse ning kuritegevusele õhutamise tõttu.

3. Gran Turismo 3: A-Spec – müüdud 14,98 millionit (PS2). Kolmandalt kohalt leiame eduka Gran Turismo kolmanda osa. See on võidusõidumäng, kus mängijal on võimalik oma autot täiendada ning võtta osa erinevatest võidusõitudest. See mäng avaldati aastal 2001 ning seda peetakse üheks maailma parimaks rallimänguks.

4. Grand Theft Auto 3 – müüdud 14,5 miljont (PS2). GTA seeria kolmas osa, mis anti välja aastal 2001, pälvis palju tähelepanu. See oli esimene GTA mäng PS2-le ning ka esimene, kus kasutatud 3-D graafikat. Lisaks on mängus tunduvalt rohkem tegevust ja võimalusi, kui selle eelkäijates.

5. Gran Turismo 5 – 11,94 miljonit koopiat (PS3). See mäng anti välja PlayStation 3 jaoks aastal 2010 ning on siiani üks kõige edukam mäng viimase kümnendi jooksul. Mängu on võimalik mängida interaktiivselt koos 16 kaasvõistlejaga. Lisaks on see üles ehitatud tipptasmel mängugraafikas ning tõeliselt realistlik.

Ka edasised tulemused on hämmastavad:

6. Gran Turismo 4 – 11,76 miljonit mängu (PS2)
7. Gran Turismo – 10,94 miljonit mängu (PS)
8. Final Fantasy VII – 10 miljonit mängu (PS)
9. Gran Turismo 2 – 9,37 miljonit mängu (PS)
10. Tekken 3 – 8,5 miljonit mängu (PS)

Nagu edetabelist selgus, on Gran Turismo rallimängude seeria tohutult populaarne. Edetabelisse jõudsid siiski ka imeline Final Fantasy VII ning klassikaliste võitluskunstide mäng Tekken 3.

Nimekirja vaadates on selge, et PlayStation 2 konsool oli omal ajal äärmiselt populaarne, kuid selle juhtpositsiooni on järgmise 2-3 aasta jooksul üle võtmas PS4. Kuigi konsool tuli turule üsna hiljuti, on see juba enimüüdud mängude esikolmes. Kuid selleks, et üle trumbata PS2 populaarsust, kulub PS4 siiski aega. Tõenäoliselt vähemalt 2018. aasta alguseni.

1. Uncharted 4: A Thief's End – müüdud 2,7 miljonit (seiklusmäng, RPG)
2. Killzone Shadow Fall – müüdud 2,1 miljonit (tulistamismäng)
3. Bloodborne – müüdud 2 miljonit (seiklusmäng, RPG)

Need mängud on rohkem hinnatud PS4 fännide seas, kuid aja jooksul on neid võimalik kahtlemata mängida ka teistel platvormidel, kindlasti ka Xbox One’il.

Jaga
Kommentaarid