E-poodide valik on äärmiselt rikkalik. See on suur pluss, ent vahel ajab liialt suur valik meid segadusse. Harilikult valitakse endale tuntud tootjate rehvid, kelle kauba kvaliteedis võib kindel olla. Maapiirkonnas elavad inimesed valivad endale suure tõenäosusega naastrehvid, sest üldiselt ei ole kruusateed väga libedad ning kui inimene ei sõida linnas eriti tihti, on selline valik õigustatud. Kui tuleb aga sõita tihti ja ka välismaal, siis ei ole naastrehvide valik kindlasti parim otsus, kuna mõnes riigis võivad naastrehvid olla keelustatud.

Mida rehvide soetamisel meeles pidada? Peamine kriteerium on kindlasti rehvide suurus. Huvitav fakt on näiteks see, et mida uuem auto, seda suuremad rehvid sellel harilikult on. Kakskümmend aastat tagasi oli tavaline, et keskklassi sedaan või universaal oli varustatud R14 rehvidega, nüüd on aga levinumaks suuruseks R16. Maasturitel on selleks näitajaks aga suisa R19. On ka arusaadav, et mida suuremad rehvid, seda kallimad need on.

Teiseks oluliseks kriteeriumiks on mõõtmed. Võiks ju arvata, et soetades sõidukile väiksemad rehvid on ka hind tunduvalt soodsam. See ei ole aga mõistlik otsus. Seda eelkõige piduriketaste suuruse tõttu. Kui üritad sobitada R16 mõõtmetega rehvide asemel R14 rehve, siis ei ole piduriketastel kuhugi toetuda, kuna suuremate rehvidega sõidukitel on ka pidurikettad tunduvalt suuremate mõõtmetega. Teiseks põhjuseks on ebatäpne kiiruse kuvamine. Valede mõõtmetega rehvid põhjustavad spidomeetrinäidul vigu. Sel moel on suur võimalus kiiruskaamerate pildile sattuda.

Tähtis on tähelepanu pöörata ka rehvide kulumisele. Mida sügavama turvisemustriga rehvid endale soetada, seda kauem rehvid ka vastu peavad. Näiteks tagavad kaks täiendavat millimeetrit rehvidele pikema eluea.

Rehvide vahetamine kaks korda aastas on kohustuslik ning selleks vajalikke uusi rehve on äärmiselt mugav valida internetist, kus valik on tihti laiem kui füüsilistes kauplustes ning tihti on ka hinnaklass kliendisõbralikum. Seetõttu vali järgmisel korral rehvide soetamiseks kindlasti mõni usaldusväärne e-pood, kus on parasjagu ka mõni aktiivne sooduspakkumine. Küsimuste korral on võimalik pöörduda ka e-poodide konsultantide poole, kes jagavad lahkesti kasulikku infot ning aitavad parima otsuse langetada.

Jaga
Kommentaarid