Eelmisel nädalal võtsime me ette perereisi (kaks täiskasvanut ja 3,5aastane laps) marsruudil Tallinn- Pärnu-Jurmala-Riia-Pärnu.

Millised on sellise autoreisi kulud?

Kõige suurem kulu suvisel turismi tipphoojal on loomulikult ööbimine. Pärnus saime Estonia Resort & Spa hotellis kaheinimese toa, lisavoodiga lapsele 157 euro eest. Kaks ööd Jurmala Spa Hotellis maksis kokku 350 eurot.

Järgmine suur kuluallikas on erinevad atraktsioonid:

Lottemaa - kaks täiskasvanut ja üks laps kokku 60 eurot.

Nii nagu ütles minu hea tuttav, siis suvi ei ole õige suvi, kui laps ei ole vähemalt korra Lottemaal käinud. Piletihind on küll üsna krõbe, kuid selle eest saate te ka terve päeva tasemel meelelahutust. Tegu ei ole sellise lõbustuspargiga, kus lõbus on vaid lastel. Sama lõbus on ka lapsevanematel.

Livu veepark - perepilet (kaks täiskasvanut ja üks laps) neljaks tunniks 54 eurot.

Mina isiklikult ei ole suur veeparkide sõber, kuid ilmselt ei leidu ühtegi last, kes sellest pargist mööda sõites, ei tahaks seda ka külastada. Suveajal on avatud nii palju erinevaid liutorusid, et võtab silme eest kirjuks. Hulljulgematele seal hulgas rada, mis kannab nime "Kamikaze". Juba nimest võite järeldada, et see veetoru on ekstreemne. Õnneks on ka palju lihtsamaid atraktsioone ka väiksematele külastajatele. Ei pea sugugi kartma, et Livu veepark vaid hullumeelsetest veetorudest koosneb. Neli tundi võib väheks jääda.

Riia loomaaed - kaks täiskasvanut ja üks laps, pluss parkimine kokku 17 eurot.

Riia loomaaed oli tõeline üllatus. Äärmiselt armas ning kompaktne loomaaed, võrreldes Tallinna loomaaiaga on kõik rohkem koos ja laps ei väsi kõndides ära. Absoluutseks hitiks on loomulikult kaelkirjakud. Juba vaid nende pärast tasub Riia loomaaia külastus ette võtta.

Toidukorrad ja muud pisikulud:

Päevas arvestasime me toiudkordade peale 40-50 eurot. Kokku olime me reisil neli päeva, nii et laias laastus kulus meil toidu peale 200 eurot. Vältisime teadlikult väga kalleid toidukohti, ent kindasti ei saanud valituks ka kiirtoitu pakkuvad söögikohad.

Lastega reisides tuleb ikka arvestada väikeste pisiväljaminekutega. Pulgakomm siit, mullitaja sealt, jäätist ja limonaadi. Väikesed summad, aga kui kokku lüüa, siis tuleb ikka umbes 20-euro suurune kulu.

Kütuse peale kulus meil 75 eurot.

Kui nüüd kõik kulud kokku lüüa, siis neljapäevane perereis läks maksma 933 eurot.