Hoia kaamera stabiilsena

Käte värisemine jääb peaaegu alati videopildis näha, seega on soovitatav kaamerale toetuspunkt leida. Kuigi paljudel seadmetel on fokusseerimisfunktsioon, siis on siiski parem, kui jäädvustamise hetkel püsiks kaamera võimalikult stabiilsena. Seda on võimalik teha, asetades kaamera tugevale alusele, hoida seadet mõlema käega või paigutada kaamera lausa õlale. Loomulikult on parimaks lahenduseks statiiv, mis tagab täiuslikult filmitud kaadrid ning professionaalsel tasemel kaamera kasutamise. Kuid, kui oled amatöör, kes ei soovi filmimist oma tulevikuga siduda, siis on võimalik suurepäraseid kaadreid jäädvustada ka ilma professionaalse kaamerata.

Säilita silmapiiri horisont

See on eriti oluline arhitektuuri või looduse jäädvustamisel. Sulle võib tunduda, et videokaamera on sirgelt, ent hiljem kaadreid vaadates on näha, et horisont on siiski viltu. Seega tuleks võimalusel juba filmimise ajal horisont kaameras paika seada, see aitab jäädvustada sirge horisondiga filme isegi juhul, kui kaamera liigub. Lainetavat silmapiiri ei ole väga kena vaadata, mistõttu võiks meeles pidada, et mida sirgemalt sätitud horisont, seda parem.

Kaadri suurus

Filmimisel tasub alati astuda mõni samm tahapoole, et filmitav võimalikult hästi kaadrisse mahutada. Sel moel on võimalik filmida tervikut ning tulemus jääb professionaalne. Lisaks ei soovita eksperdid filmida liikuvat objekti ning lähivõtte asemel võiks pigem astuda paar sammu tagasi, et filmida kogu konteksti, kus tegevus toimub. Tulemus saab äärmiselt asjatundlik ja kena.

Proovi midagi uut

Katseta näiteks filmida time-lapse-stiilis video. Taoliste videote jäädvustamisel on alati suurepärane tulemus. Isegi juhul, kui filmida taevalaotuses kulgevaid pilvi. Time-lapse-videote jäädvustamine nõuab kannatust ja statsionaarsust, ent tulemus on hämmastav. Seetõttu, kui filmid ka lihtsa nutitelefoniga, siis kasuta antud soovitusi ja tulemus on kahtlemata asjatundlikum ning professionaalsem.

Jaga
Kommentaarid