1. Kõige olulisem on tekkinud plekk eemaldada nii kiirelt kui võimalik. Seetõttu tegutse pleki tekkides võimalikult nobedalt. Sellest, mismoodi plekke eemaldada, teemegi järgnevalt juttu.
  2. Sooda + äädikas on suurepärane kooslus, mis aitab ideaalselt likvideerida igat sorti plekke. Paljud arvavad, et selline segu on hea vaid klaasist või keraamilistele pindadele, kuid tegelikult sobib antud kooslus suurepäraselt ka tekstiilile.
  3. Pesupulber sobib nii riiete pesuks kui ka diivanilt plekkide eemaldamiseks. Sega vaid pulber veega ja tulemuseks ongi plekkidevaba diivanikangas.
  4. Kui diivan on “kaunistatud” suurel hulgal erinevate plekkidega, siis tasuks endale hankida professionaalne plekieemaldi. Need eemaldavad väga hõlpsasti ka väga raskesti eemaldatavad plekid.
  5. Vereplekke on kanga pinnalt võimalik eemaldada alkoholi või ammoniaagi abil. Antud vahendid aitavad eemaldada ka sissekuivanud plekke. Tõsi, kui plekk on väga vana, siis tuleb olla äärmiselt hoolikas ja vajadusel puhastada pinda korduvalt. Väga vanade plekkide puhul võivad kangale jääda siiski minimaalsed jäljed, mis endist plekki meenutama jäävad.
  6. Nurgadiivanit tasub kindlasti regulaarselt puhastada, sest nendele koguneb suurel hulgal tolmu. Iga kord, kui kodu koristad, ära unusta niiske lapiga ka nurgadiivan puhtaks tõmmata. Nii püsib diivan kaua puhta ja kenana.

Nurgadiivani puhastamine ei ole keeruline ega aeganõudev. Tuleb lihtsalt regulaarselt aega leida ja selle eest hoolda kanda. Vaid nii näeb diivan suurepärane välja ka aastate möödudes.

Jaga
Kommentaarid