Ei tohiks lasta end trikitada väidetel, nagu oleks olemas võimalusi, kuidas mobiili akut kõigest mõne minutiga täis laadida. See oleks võrratu lahendus, kuid selline võimalus kurnaks seadme akut liialt ja kindlasti ei peaks selline aku kuigi kaua vastu.

Kui kasutad liitiumakuga telefoni, siis ära lae oma seadet täiesti sajaprotsendiliselt täis. Äärmuste vältimine mõjub liitiumaku elueale isegi positiivselt – ei ole hea kasutada seadme akut alati tühjaks ega laadida seda sajaprotsendiliselt täis.

Kui on toimunud palju poolikuid laadimisi, võib nutiseadme aku infonäidik ebatäpseks muutuda. Nutiseadmete tootjad soovitavad akud aeg-ajalt peaaegu tühjaks kasutada ja seejärel lõpuni täis laadida. Seda selleks, et nutiseade oskaks täpsemini aku infonäitu kuvada. Ühtlasi tasub meeles pidada, et täielik tühjenemine ei mõju aku elueale hästi, mistõttu tasub seda igal juhul vältida.

Väga oluline on mitte jätta nutiseadet sooja autosse, päikese kätte või mõnda teise liialt sooja kohta seisma, kuna see mõjub aku jõudlusele ja kestvusele halvasti. Optimaalseks töötemperatuuriks tuuakse 0–35 kraadi. Liitiumakusid soovitatakse laadida toatemperatuuril.

Mobiiltelefonid on stabiilsemad, kui nende uuendused on laetud. Alati tasub aega võtta ning oma telefon küpsistest ja ajutistest failidest puhastada.

Kui märkad, et seadme aku tühjeneb liiga kiiresti, tasuks üle vaadata telefoni seadete alt akusäästurežiim. Üldiselt ei kahjusta see mingil moel telefoni kvaliteeti ja pikendab oluliselt telefoni tööaega.

Telefonide akud ei kesta aga igavesti. Pärast aastate möödumist ei pruugi olla võimalik teha muud, kui vana seade uue vastu vahetada. Seda ka põhjusel, et uued rakendused võivad olla tunduvalt mahukamad kui vanad, kulutades nii ka tunduvalt rohkem akut, kui telefonile ette nähtud.

Jaga
Kommentaarid