Illustratsioonides on kasutatud Läti pesutootja Lauma 2003/2004 uute pesukollektsioonide pilte.

1. Kontrollige rinnahoidja suurust. Ühe pesutootja uuringu järgi kannab 70 protsenti naistest vale suurusega rinnahoidjat. Kas kaalus alla või juurde võtmise pärast, uue trenni mõjul või pärast sünnitust võib teie rinnahoidja suurus muutuda. Seepärast on mõistlik end umbes korra aastas mõõta, võttes rinnaümbermõõdu ja siis rindade aluse mõõdu.

2. Kontrollige kausi suurust. Sobiva kausi leidmine käib rohkem katse-eksituse meetodil, selleks alustage oma praegusest suurusest. Hästiistuva rinnahoidja kangas peaks liibuma vabalt vastu rinda.

3. Kandke pesu ostma minnes õiget pluusi. Kui te kannate tavaliselt liibuvat pluusi või T-särki, siis kandke seda ka rinnahoidjat ostes, kuna selle siluett paistab selgelt välja. Kui te aga ostate rinnahoidja spetsiaalse riietuse juurde — näiteks paljaste õlgadega õhtukleidi juurde, siis võtke see poodi kaasa ja proovige seda koos rinnahoidjaga. Viimane asi, mis te tahate, on avastada enne väljaminekut, et uus rinnahoidja paistab teie kleidiservast.

4. Pöörake tähelepanu materjalile. Paljud naised leiavad, et igapäevaseks kandmiseks on sobivaimad materjalid puuvill ja mikrokiud, kuna need lasevad kehal hingata. Seksikamad kangad nagu siid ja pits ei ole nii mugavad, aga näevad ilusad ja võrgutavad välja ja sobivad seetõttu teatud puhkudeks.




5. Pange rinnahoidja õigesti selga. Pesutootja Barely eksperdid soovitavad alljärgnevat meetodit: asetage õlapaelad paika, kummarduge ette ja laske rindadel kaussidesse vajuda (kohendage, kui vaja, et nibud oleksid kausi keskel). Seejärel panga rinnahoidja selja tagant kinni. Ajage selg sirgu ja teil peaks olema seljas ideaalselt istuv rinnahoidja.

6. Kui te olete täidlase figuuriga, valige rinda toetava traadiga kogu büsti kattev rinnahoidja. Selliste rinnahoidjate valmistamiseks on kasutatud rohkem kangast, nii et nad katavad rinna täielikult (erinevalt vaid osa rinda katvatest rinnahoidjatest). See annab rindadele kuju ja on teile mugavam. Ka võiksite valida laiemate õlapaeltega rinnahoidja, kuna ka see lisab mugavust.

7. Kui te olete väikese rinnaga, siis aidake oma rinnapartiil suuremana näida polsterdatud või vaid osa rinda katva rinnahoidjaga. Rinda suurendavatel rinnahoidjatel on sees padjakesed, mis näitavad teie partiid suuremana. Osa rinda paljaks jätvad rinnahoidjad aitavad rinda tõsta ja lisavad vormikust.




8. Soetage rinnahoidja erijuhtudeks. Mugavate õmblusteta rinnahoidjate kõrval investeerige õlapaelteta rinnahoidjasse õhtukleidiga kandmiseks, tugevasse sportrinnahoidjasse spordiüritustel osalemiseks ja eemaldatavate õlapaeltega rinnahoidjasse erinevate pluuside jaoks.




9. Teadke, et rinnad võivad olla ebaühtlased. Paljudel naistel ei ole rinnad ühesuurused ning enamikel juhtudel on vahe vaevumärgatav. Ostke rinnahoidja suurema rinna järgi ja siis tõmmake teise poole õlepaela kitsamaks, et kaussi veidi väiksemaks muuta.

10. Likvideerige probleemid. Teie rinnahoidja on ilmselt liiga suur, kui tagumine osa kerkib pidevalt üles, õlapaelad vajuvad alla või kausid on kortsus. Eksperimenteerige väiksema rinnahoidjaga. Kui aga rinnad pressivad keskelt või äärtest välja ning rinnahoidja soonib või keskmine osa ei seisa vastu rinda, siis on rinnahoidja liiga väike. Ostke probleemist olenevalt kas suurema kausi või suurema rinnaaluse ümbermõõduga rinnahoidja.