1. Šokolaad
Halb variant: Supermarketist ostetud kompvekikarp.Mitte miski pole igavam ja saajale rohkem pettumust valmistav kui kusagilt kauplusest kiiruga kaasa ostetud kompvekikarp või šokolaaditahvel.
Hea variant: Kui tingimata soovid mõnele maiasmokale jõuluks šokolaadi kinkida, tee seda stiilselt. Investeeri näiteks belgia või šveitsi käsitsi valmistatud šokolaadi. Selline šokolaad on tavaliselt ka pakitud ilusatesse karpidesse ja iga kompvek tõeline maitseelamus. Eestimaistegi šokolaadimeistrite toodang kõlbab väga hästi kauniks jõulukingituseks.

2. Kööginõud
Halb variant: Suvaline pott, ahjuvorm või pann.Kõik toiduvalmistamisega seonduv on jõulukingituseks vägagi riskantne! Ostes naisele või ämmale kingituseks poti või panni, annad ju selgelt mõista, et tema kokakunst võiks olla parem ja ta võiks üldse toiduvalmistamise vastu rohkem huvi tunda.
Hea variant: Tunduvalt parem valik on fondüü-komplekt. Fondüü pole argiroog, vaid pigem seltskondlik üritus ning nii ei pea ka kingi saaja üksinda köögis roogi vaaritama.

3. Meeste kosmeetika
Halb variant: After-shave geel või kreem (Habemeajamisjärgne geel või kreem). Miks piirduda selle kõige traditsioonilisema ja äraleierdatumaga?
Hea variant: Meeste jaoks on välja töötatud kvaliteetseid ja tõepoolest toimivaid ilutooteid. Hea valik on näiteks nahaärritusi leevendav näokreem, silmaümbruskreem jne. Kui pelgad, et kingi saaja kreemi kasutama ei hakka, investeeri kallitesse kaubamärkidesse, rõhutatult mehelikesse tumedates toonides pakenditesse ja lihtsatesse kargetesse lõhnadesse.

4. Toalill- või taim
Halb variant: Jõulutäht.Jõulutähti võib advendiajal kohata igas paigas, isegi autoremondi töökoja aknal.
Hea variant: Fantaasiavaese jõulutähe asemel vii jõulukingituseks hoopis mõni vähemtuntud ja eksootilisem toataim, näiteks jõuluroos.

5. Ehe
Halb variant: Kõik ehted, mis on ostetud teadmata kingi saaja maitset ja rõivastumis-stiili.
Hea variant: Ehted jõulukingituseks on väga hea valik, kui tead täpselt, mida kingi saaja ihaldab ja kindlasti kandma hakkab. Kes selles kindel pole, võiks kingituseks osta hoopis mõne moeka käekella, mille rihm käib ka käevõru eest. Sellist kella saab kombineerida erinevate rõivaesemetega ning on tunduvalt stiilsem kui tavapärane kaelakett või kõrvarõngad.

6. Küünal
Halb variant: Supermarketist ostetud pakiküünlad. Enamik naisi muudab külmad talveõhtud küünlavalgusega õdusamaks, kuid jõulukingituseks ei tahaks karpi valmisküünaldega küll keegi saada. Niisugune küünlapakk annab märku, et midagi paremat ei turgatanud pähe ja üleüldse polnud aega kingi saajale mõelda.
Hea variant: Kingituseks küünlaid valides mõtle järgi, millised sulle endale kingipaki sees kõige enam meeldiksid. Küünlamaailm on suur ja lai. Ehk mõni käsitsivalmistatud aroomiküünal? Või hoopis üks kaunis küünlajalg? Või keraamiline alus koos väikese küünlaga? Küünla kinkimine on hea idee vaid siis, kui neid on hoolikalt valitud.

7. Raamat
Halb variant: Odav pehmekaaneline naistekas või põnevusromaan.
Hea variant: Parim kink on raamat! Kõvade kaantega, kauni kujundusega, Eesti või maailma kirjandusklassika uustrükid on alati kindel valik, kui sa ei tea kingi saaja maitset ega lugemust.

8. Villased sokid
Halb variant:
Omakootud ühevärvilised sokid. Kahju küll, kuid enamik lapsi tunneb pettumust kingipakist omakootus sokipaari leides, olgugi et vanaema on neid suure hoole ja armastusega mitu kuud kudunud. Kingituse idee on küll kaunis, kuid laps ei taha neid vabatahtlikult jalgagi panna.
Hea variant: Parem osta kingituseks erksavärvilised lahedate mustrite ja miks mitte ka kaunistustega paksud valmissokid, mis jalgu saabastes mõnusalt soojendavad ja mida laps sõprade ees uhkusega näidata saab.

9. Öösärk
Halb variant: Multifilmitegelasega vormitu trikookangast särk. Äärmiselt maitsetu on osta täiskasvanud naisele kingituseks öösärk, mille rinnaeseselt kass Carfield või Minni-hiir vastu vaatab, ehkki selliseid vormituid lohvakaid särke on täis kõikide kaubamajade pesuosakonnad.
Hea variant: Jõulukingituseks sobib kvaliteetsest kangast ja healõikeline öösärk, mis võiks olla pakitud spetsiaalsesse karpi. Kallimale või elukaaslasele võid kinkida vägagi seksikat pesu, kuid tingimata peaks see olema kvaliteene ja ilusas pakendis.