1. Temperatuur peab veinide pikaajalisel säilitamisel olema jahe ja püsiv, soovitavalt vahemikus 10–16 °C. Üks viletsamaid kohti veini pikaaegsel säilitamisel on köök, kus temperatuur kõigub tihti ja suures ulatuses. Pikaaegne liigne jahedus ei ole hea puituvale korgile: seeläbi väheneb korgi elastsus, suureneb õhu juurdepääs ja vein oksüdeerub. Vahuveini puhul väheneb ka surve pudelis.

2. Küliliasend on säilitamiseks parim, sest nii püsib kork vedelikuga kokkupuutes ega kuiva ära. Kuivanud kork laseb õhku kergesti läbi, mistõttu kaasneb veini oksüdeerumine.

3. Valgus mõjub veinile halvasti, sest aktiveerib pudelis toimuvad biokeemilised protsessid. Vein vananeb valguse mõjul enneaegselt. Teatud spektriga kunstvalgus suudab lõhustada orgaanilisi molekule, mistõttu omandab vein ebaloomuliku maitse.

4. Vibratsioon on veinile vastunäidustatud. Vein hakkab kannatama stressi all ning kaotab iseloomuliku maitse ja aroomi.

Head maitsenaudingut!