Esikusse mööbli valimine olneneb suuresti eesruumi mõõtmetest. Paljudel korteritel ei ole kuigi suur esik, mistõttu saab sinna valida vaid väikese kapi, riiuli jalanõude jaoks ning peegli. Keskmise suurusega esiku puhul on valikuvõimalusi rohkem. Suurematesse esikutesse sobib näiteks ideaalselt lükandustega riidekapp, mis annab kogu esikule kauni ilme. Enne lõpliku otsuse langetamist tuleb kahtlemata oma esik ära mõõta ning plaan koostada — kuhu Sa miskit tahad paigutada ja mida millega sobitada.

Mõtle läbi ka mööbli stiil, mida oma esikusse soovid. On oluline, et eesruumi interjöör ei erineks kodu üldisest õhustikust. Võimalik on küll kasutada erinevaid värvitoone, ent üldpilt peaks siiski jääma samaks. Sisekujundajad on öelnud, et erinevad toad peavad üksteist toetama ja täiustama ning looma ühtse terviku. Neis kõigis võiks olla üks kindel element, mis neid ühendab. Väikestesse esikutesse sobivad muideks ideaalselt heledad mööblitükid, mis muudavad ruumi visuaalselt suuremaks.

Esikumööblit valmistatakse erinevatest materjalidest, kuid eelistatuimateks on erilised puitplaatidest esemed. Täispuit on kaunis, kuid ka tunduvalt hinnalisem. Mööblit soetades võikski tähelepanu pöörata mööblitükkide kvaliteedile — kuidas need on monteeritud ja kokku pandud, et kõik uksed ja riiulid oleks õigetel kõrgustel. Esikumööblit sobivad suurepäraselt kaunistama ka väikesed klaas- või metallelemendid.

Jaga
Kommentaarid