Hambaharja valides võiks vaadata selle pehmust ja ülesehitust. Esmane valik võiks olla “soft” märkega hari, mis ei kuluta põhjendamatult hambaid. Hambaharja hind ei sõltu pelgalt tootjast, vaid näiteks lõikepindadest ja harjaste tihedusest, mis mõjutavad seda, kuhu hambahari suus ligi pääseb.

Lapsele vanusele sobiv hari

Lapsele vali kindlasti tema vanusele sobiv hambahari. Vanus on hambaharjapakendile märgitud põhjusega. Laste hambaharjad on väiksema peaga, et paremini suhu mahtuda ning nendel on enamasti ka erineva pikkusega harjased. Kui lapsel on suus nii piimahambad kui juba jäävhambad, võiks olla hari võimalikult mitmekesiste harjastega, siis on hambapesu efektiivne.

Hambaid tuleb harjata kaks korda päevas, sagedasem nühkimine ei pruugi emailile head teha. Hambaid pole soovitav pesta vahetult pärast mahla joomist või puuviljade söömist, kuna hambaemail on siis pehmem ning harjamisega kahjustame seda. Oluline on õige hammaste harjamise tehnika nii endale selgeks teha kui ka seda lastele õpetada.

Korralik hambapasta, hea hari ning vähemalt korra aastas hambaarsti külastamine tagavad korras hambad. Otsi hambaprobleemide korral alati koheselt spetsialistilt abi, sest hammaste seisukord mõjutab kogu meie organismi tervist.

Jaga
Kommentaarid