Millised on talverehvide eelised ja mille pärast neid üldse endale soetada? Eelkõige tuleb märkida, et talverehvid on tunduvalt tõhusamad kui suverehvid, kuna on valmistatud spetsiaalsest kummisegust, mis lihtsustab oluliselt libedate teeoludega teel püsimist. Teiseks silmatorkavaks eeliseks on talverehvide parem hõõrdejõud, mille tulemusena on meil võimalik ka väga kehvade teeoludega siiski turvaliselt edasi liikuda.

Millised talverehvid endale soetada? Kasutatud või uued? Kallimad või soodsamad? E-poest või tavakauplusest? Kõigest sellest järgnevalt juttu teemegi.

Turvalisus. Rehve valides tuleb seada esikohale turvalisus. Talvisel ajal halvenevad teeolud oluliselt ning me ei tea kunagi, millistel külavaheteedel meil autoga liigelda tuleb. Hooldamata ja tundmatud teed võivad suure tõenäosusega tekitada kaose, mistõttu tuleks enda sõidukile muretseda võimalikult kvaliteetsed ning usaldusväärsed rehvid.

Mõõtmed. Spetsialistid soovitavad üldiselt kasutada talvisel ajal kitsama ja kõrgema küljeseinaga rehve. Nimelt tagab rehvi kitsus parema läbivuse nii lumes kui ka lörtsis. Kui Sa ei ole kindel, millises mõõdus rehvid oma sõidukile valida, tuleks kindlasti eelnevalt nõu pidada selle ala spetsialistidega.

Rehvide materjal. On väga kurb tõdeda, ent pole talverehve, mis sobiksid absoluutselt igasuguste teeoludega sõitmiseks. Seetõttu tuleb rehve valides teha sageli kompromisse. Kuidas valida siis see kõige õigem rehvitüüp? Naastrehvide eeliseks on kahtlemata asjaolu, et need sobivad teedele, kus võib esineda kinnisõidetud lund ja jääd. Ent tasub meeles pidada, et mitmetes Euroopa riikides on naastrehvid suisa keelatud – kui tead, et pead regulaarselt ka teistes Euroopa riikides ringi sõitma, siis tasub erinevad seadused endale selgeks teha ning sellest lähtuvalt endale ka kõige sobilikumad talverehvid muretseda. Kui sõidad aga eelkõige linnas ja korralikult hooldatud teedel, soovitame endale valida pigem lamellrehvid. Lamellrehvid tekitavad oluliselt vähem müra ning need rikuvad teekatet naastrehvidega võrreldes oluliselt vähem, pakkudes samal ajal suurepärast pidamist nii märjal asfaldil kui ka lahtisel lumel.

Hind. Kas valida soodsamad või hinnalisemad rehvid? Kindlasti ei tasu rehve soetades hinnas alandusi teha, vaid pigem valida tuntud ja tunnustatud rehvitootjate mudelid. Siinkohal julgeme soovitada muu hulgas Michelini ja Bridgestone’i talverehve. Kvaliteetsed talverehvid on suurepärase hinna ja kvaliteedi suhtega, mistõttu võid kindel olla, et teel kulgemine on oluliselt ohutum ja turvalisem. Lisaks eespool mainitud brändidele tasub tutvust teha Roadstone’i, Kenda, Cooperi, Starfire’i, Petlase ja Maxxise rehvitootjate toodanguga. Tegu on pehmete talverehvidega, mis on hinnalt veidi soodsamad, ent millel on väga hea kulumiskindlus ja kvaliteet.

Spetsialistide nõuanded. Kindlasti ei soovita me endale soetada kasutatud talverehve ning seda eriti olukorras, kus e-poodide valik on sedavõrd lai ja hinnad oluliselt soodsamad kui tavakauplustes. Kui Sa ei tea täpselt, milliseid talverehve oma sõidukile muretseda, siis palu abi spetsialistidelt, kes annavad meeledi nõu ning on igati abiks nende kõige sobilikemate rehvide soetamisel.

Loodame, et nendest nippidest on abi ning leiad sobilikud talverehvid, mis tagavad Sulle ja Su perele turvalise teel kulgemise. Soovitame veel kord pidada vajadusel nõu ekspertidega ning ka ise otsingumootori abil endale erinevate talverehvide eelised ja puudused selgeks teha. Üks mis kindel – turvalisus ennekõike, mistõttu soovitame võimalusel investeerida kvaliteetsetesse rehvidesse, mille omadustes võid kindel olla.

Jaga
Kommentaarid