Kõige olulisem ongi esmajoones paika panna, kui suurt summat ollakse nõus investeerima. Hiljem tuleks aga mõelda, millist tüüpi kõrvaklappe oleks vaja, kuna valida on vähemalt viit erinevat tüüpi kõrvaklappide mudeli vahel. Valik ei ole seega kõige lihtsam. Sellest tulenevalt toome Sinuni “Trusted Reviews”, kus on välja toodud 2017. aasta parimad alla 150 euro maksvad kõrvaklapid.

Kuni 25 eurot maksvad parimad kõrvaklapid

Testis osales väga suurel hulgal erinevaid kõrvaklappe, mille hind jäi alla 25 euro. Sennheiser HD 201 oli selle kategooria tõeline võitja. Muusikasõpradele ei tohiks Sennheiseri nimi kindlasti võõras olla. Loomulikult ei ole selle hinnaklassi mudel niivõrd kvaliteetne kui veidi kallimad kõrvaklapid, kuid heli on sellise raha eest suisa suurepärane. Kõrvaklapid on juhtmega, mille pikkus on kuni kolm meetrit, mistõttu on nende kasutamine äärmiselt mugav. Kõrvaklappide raam on kerge ja veidi ebastabiilne ning klapid ise valmistatud kunstnahast, kuid helikvaliteeti see kindlasti ei mõjuta.

Kuni 60 eurot maksvad parimad kõrvaklapid

Selles kategoorias tulid võidule veidi tundmatud AKG Y50 kõrvaklapid, mis tõestasid end parima heli poolest. Alternatiivsed Beats Solo 2 juhtmega kõrvaklapid maksavad praegu suisa enam kui 150 eurot. AKG Y50 kõrvaklapid on üsna moodse disainiga ja saadaval mitmes erinevas värvitoonis. Neid iseloomustab suurepärane kvaliteet ning neid on ka väga lihtne ja mugav kanda.

Kuni 60 eurot maksvad parimad kõrvasisesed kõrvaklapid

Kõrvasisesed kõrvaklapid on eriti populaarsed just kodus kasutamiseks ja need hoiavad äärmiselt hästi välise müra kõrvast eemal. Siiski ei ole sellised kõrvaklapid alati praktilised, eriti tööl kasutamiseks. Selles kategoorias oleks parimaks valikuks SoundMagic E50 kõrvaklapid. Kuigi need on Hiina toodang, siis teevad lääne turul paljud Hiina tootjad juba tõelist läbimurdu. Ka internetist võib SoundMagicu kohta leida palju positiivset tagasisidet. SoundMagic E50 kõrvaklapid võimaldavad kuulata tunduvalt kvaliteetsemat heli kui mistahes sarnase hinnaklassiga mudelid. Need ei ole mitte ainult kvaliteetsed, vaid ka väga stiilse välimusega, mistõttu on need igale muusikasõbrale suurepäraseks valikuks.

Kuni 150 eurot maksvad parimad kõrvaklapid

Mida suurem on eelarve, seda laiem on ka valik. Hinnangute põhjal on selle kategooria võitja Audio Technica ATH-M50X. Need on oma hinnaklassi parim valik. Klapid tasub endale valida nende suurepärase helikvaliteedi, madala bassi ning terava ja täpse heli tõttu, millist on võimalik nautida ainult tõelisel kontserdil. Sellele lisaks on Audio Technica ATH-M50X-i klapid tõeliselt stiilsed ja kokkuvolditavad, mistõttu võtavad need väga vähe ruumi ning on ideaalsed igal reisil. Mudel on sobilik kõigile neile, kes armastavad suuri kõrvaklappe.

Kuni 120 eurot maksvad parimad kõrvasisesed kõrvaklapid

Sellegi kategooria võitis suurelt Sennheiser mudeliga CX 5.00. Neil kõrvaklappidel on kaunile metallist viimistlusele lisaks kolm juhtnuppu, mis võimaldavad kuulata tõeliselt kvaliteetset muusikat. Eriti teiste oma hinnaklassi mudelitega võrreldes. Sennheiseril on võimalik uhkeldada ka oma Momentum In Eari mudeliga, millel on tõeliselt pilkupüüdev välimus. Hinna ja kvaliteedi suhte tõttu võidab aga kahtlemata CX 5.00.

Kuni 120 eurot maksvad parimad kõrvapealsed kõrvaklapid

Selle kategooria võitjaks osutusid kõrvaklapid Grado SR80, mis püüavad kahtlemata pilku oma erilise retrodisainiga ja kindlasti ka suurepärase helikvaliteediga. Need kõrvaklapid blokeerivad küll üsna vähesel määral välist müra ning ka klappides kuulatu on üsna tõenäoliselt kaaslastele kuulda. Sellegipoolest võimaldavad need kõrvaklapid kuulata kvaliteetset heli, maksmata selle eest sadu eurosid. Nendest saavad kahtlemata Sinu lemmikud kõrvaklapid!

Niisiis, kuidas valida?

Hind ja kvaliteet ei ole sageli ainsad näitajad, mille põhjal otsust langetada. Ühtlasi tuleb arvesse võtta, kas kavatsed klappe kasutada kodus, tänaval või tööl. Lõppude lõpuks ei soovi me, et kõik kuuldu ka kaaslaste kõrvu kostuks. Teiseks oluliseks aspektiks on ka ühendused.

Neile, kes soovivad kõrvaklappe kanda spordiklubis või üldse sportides, on juhtmega kõrvaklapid üsna kehv valik. Pigem tasuks endale valida Bluetoothi juhtmevaba peakomplekt, mis võib teisalt küll veidi kallimaks osutuda.

Jaga
Kommentaarid