Lapsed armastavad telerit erinevatel põhjustel. See on hea ja põnev ajaviide ning telerist õpivad nad pidevalt midagi uut ja põnevat. Vahel on hea lasta lapsel telerit vaadata, sest nii saavad vanemad tegeleda rahus koduste majapidamistööde või tööasjadega.

Telerist on võimalik vaadata erinevaid multikaid, lastefilme ning harivaid loodussaateid. Eriti tore on vahel lapsega koos telerit vaadata. Nii saad tema küsimustele vastata ning koos nähtu üle arutada. Teler pakub ka mängimisvõimalusi. Näiteks on väga vahva mäng Kinect, kus lapsel on vaja kontrollida oma liikumist ja koordinatsiooni. Paljud arvavad, et telekamängud õhutavad vägivallale, ent tõenäoliselt näeb laps tänaval ja koolis rohkem kiusamist ja vägivalda kui televiisoris või arvutimängus. Veel võiksid vahel aega võtta ning koos lapsega mängida. Miski ei ole toredam, kui lapsega lõbusalt aega veeta ning ka ise mõne mängu reeglid selgeks õppida.

Kaasaegne teler võimaldab mänge mängida ka mobiiltelefoni kaudu. Selleks on tarvis televiisor ühendada Google’i kontoga ning saategi mängida nii mobiilis kui ka teleris, kusjuures mängutase on sünkroonne ning ükski level ei vaja kordamist.

Teler on silmadele halb. Jah, see on fakt, mis on ka teadlaste poolt kinnitust leidnud. Kuid, kas Sa tead, miks teler tegelikult halb on? Kui vaatad televiisorit hilisel kellaajal, mil aju on väsinud ning valmis magama jääma, siis mõjub teleri kuma silmadele nagu päevavalgus. See annab ajule signaali, nagu oleks alanud uus päev ning et uinuda ei ole vaja. Lastele on aga väga tähtis piisavalt kaua ning kvaliteetselt magada, sest puhanud pea mõjub hästi nende arengule. Seetõttu tuleks vältida teleri vaatamist just hilisel õhtutunnil.

Teine oluline fakt on kaugus – silmade ja ekraani kaugus peaks olema 1,5 korda pikem vahemaa kui teleri diagonaali pikkus. Kui näiteks teleri diagonaal on 1 meeter, siis peab seda vaatama vähemalt 1,5 meetri kauguselt. Lastetuba on harilikult väike, mistõttu sobib sinna 32–30-tollise diagonaaliga teler. Suuremat ei ole kindlasti mõtet soetada, kuna lapsed tahavad telerit tihti väga lähedalt vaadata.

Suure valiku telereid leiad e-poodidest, kus on soodsad hinnad ning tellimine lihtne ja mugav. Peale selle on teleritel väga täpsed tootekirjeldused, mistõttu leiad kahtlemata just selle mudeli, mida otsinud oled.

Jaga
Kommentaarid