Bocuse d’Or`ile pääseb vaid kutse alusel. Eestlased said kutse juba teist korda järjest ning seekord sõidab võistlema Vladislav Djatsuk, kes väljaspool võistlusaega peab restoranis “Egoist” peakoka ametit.

Eetika ja esteetika nimel

“Kui kutse tuli, tundsime, et juba see on meile nagu võit. Sellele võistlusele pääseda pole üldse lihtne,” rääkis Bocuse d’Or Eesti president Dimitri Demjanov ning kinnitas, et sellest päevast alates on Eesti tiim korralikult treeninud.
“Ühte toitu sai mitu korda harjutatud. Mõnda detaili tegime isegi oma 700 korda,” jutustas Demjanov.

Muide, videos nähtavat peegelkandikut “valmistati” tervikuna kolm-neli korda. Kõik ikka selleks, et lõpptulemust ei peaks häbenema. “Taldrikult peavad vastu vaatama eetika, esteetika head kombed ja traditsioonid. Ning kõige aluseks on kompromissitult värske tooraine,” lausus Demjanov.

Ka olümpial esitatav menüü on Demjanovi sõnul semiootilise tähendusega: “See näitab koka oskusi ja püüdu ilu pakkuda. Eesti võistkonna (peaaegu sajaliikmeline — toim.) jaoks on kõige olulisem näidata et me oskame nn koolisõitu. Et meil on baas, millele ehitada Eesti gastronoomia,”


Belglase karmi silma all

Eesti meeskonda treenib restorani “Gloria” flaamlasest peakokk Emmanuel Wille alias Manu.

“Me peame nende igat sammu jälgima, et nad ei unustaks panna maitseaineid, paneksid õigel ajal pliidi tööle,” seletas kahe koka “treenerina” köögis askeldanud Emmanuel “Manu” Ville Delfile. “Iga detail peab olema peensusteni paigas.”

Neile, keda huvitab, milliste sõnadega on kõige õigem kokkadele edu soovida, ütleme edasi president Demjanovi sõnad: “KAHVEL TAGUMIKKU!”

Milline näeb treening välja ja millised on need road, millega Eesti võistlejad 28. jaanuaril Lyonis üles astuvad, vaata videost!


VAATA KA: