Kütteseadmeid leidub tohutul hulgal — on erinevate suuruste ja võimsusega ning eri ruumidesse loodud seadmeid. Lisaks seadmed, mis imiteerivad kaminatuld ning mida on võimalik seinale või põrandale paigaldada. Kütteseadmete hind sõltub seadme võimsusest, energiatõhususest ning kaasaegsusest, varieerudes alates 15 kuni 300 euroni. Kuigi kallid seadmed vajavad suuremat investeeringut, siis pikas plaanis tasuvad need oma energiasäästlikkusega ennast ära.

Enamike küttekehade põhimõte seisneb õhuringlusel. Kui kodus elab laps, kellel esineb hingamisteede raskusi, siis ei tohiks kütteseadet kasutada liiga sageli ega liialt kõrgetel kuumustel, kuna sel viisil muutub kodus olev õhk väga kuivaks. Antud juhul on kõige paremaks lahenduseks infrapunaseadmed, mis soojendavad toas olevaid esemeid ning mis ei tekita õhuringlust, lennutamata ka tolmu toas ringi.
Siiani on peetud elektrilisi radiaatoreid ebatõhusateks ning energiakulukateks seadmeteks, ent viimasel ajal on tehnilised lahendused muutnud need kõige populaarsemateks ning tõhusamateks küttevahenditeks.

Ühe Eesti populaarseima e-poe, Kaup24, spetsialistide sõnul ostetakse kütteseadmeid üha enam just interneti vahendusel. E-poodides on tihti lai valik ja soodsad hinnad ning ostlemine on äärmiselt lihtne — kütteseade on võimalik endale koju tellida diivanilt lahkumata. Lisaks kehtib kaubale garantii ning tagastamise võimalus. Kaup24 e-poes on praegusel hetkel kõikvõimalikud kütteseadmed äärmiselt populaarsed, kõige nõutumad on just keskmisesse hinnaklassi jäävad seadmed. Põhjus tuleneb eelkõige sellest, et paljudel on kodudes keskküte ning vajadus on vaid väikese lisaseadme järele, et külmematel päevadel koju pisut sooja juurde saada. Pajud soetavad kütteseadmeid ka garaažidesse ning erinevatesse laohoonetesse.

Kõige populaarsemateks toodeteks on hetkel erinevad radiaatorid, mida on erinevates suurustes ning erinevate soojusastmetega. Lisaks on populaarsed ka boilerid, õues kasutatavad soojusseadmed ning teised küttesüsteemid. Praegusel pühade ajal tuleb lisaks südamesoojusele soojendada ka kodusid, töökohti ning kõiki teisi ruume, kus talvised tegemised toimetamist vajavad. Vali ka endale sobiv kütteseade mugavalt e-poest.

Jaga
Kommentaarid