Paljude inimeste jaoks on olulisem voodiraami kui madratsi valik. On raam ju see, mis esmasel vaatlusel silma hakkab ning madrats see, mis tekkide ja linade all peidus. Kuid kindlasti ei tasu madratsi kvaliteeti alahinnata, sest ebakvaliteetsel madratsil magamine tagab meile varem või hiljem kõiksugu terviseprobleeme, väsimuse ning halva tuju. Õiget madratsit “jahtides” võiks arvesse võtta järgmised soovitused:

  • Ole valmis kvaliteetse madratsi eest pisut rohkem välja käima. Isegi kui näed uskumatuid soodushindasid, siis ürita objektiivseks jääda ja hinnata madratsit selle omaduste poolest.
  • Madratsi ostmine internetist on kiire ja säästab tohutult aega, kuid soovitatav on madratsit eelnevalt testida. Seetõttu võta aega, et külastada mõnd kauplust ning heida soovitud mudelile pikali. Ära häbene katsetada ka oma lemmikut magamisasendit, sest vaid nii tunned, kas madrats sobib Sinu kehaga.
  • Kas tead, mis on madratsi anatoomiline piirkond? Nendeks on madratsi osad, mis peavad toetama selgroogu ning hoidma selle kogu uneaja õiges asendis. Erilist tähelepanu võiks pöörata ka vaagna, talje ja õlgade asendile – viimane määrab suuresti ära unekvaliteedi.
  • Madratsi olulisteks parameetriteks on elastus, kõrgus ja kõvadus. Madratsi elastsus tagab keharaskuse ühtlesema jaotumise. Madratsi kõrgus sõltub inimese kaalust – mida raskem on magaja, seda kõrgemat madratsit ta vajab. Madratsi kõvadus määratakse vastavalt inimese raskusele ja pikkusele – mida raskem inimene, seda kõvema madratsi peaks ta endale valima. Madratsitel on kindlad märgised (H2, H3 jm), kuid ei tohiks unustada, et märgised sõltuvad suuresti tootjast ja selle kasutatud materjalidest.
  • Madrats ostetud, ei tohiks unustada ka selle eest õigesti hoolt kanda. Parim lahendus selleks on kattemadrats, mida on lihtne kodus pesumasinas pesta ning mis hoiab voodimadratsi kauem puhta ja kenana.