Algava kevadhooaja lastemood on pastelne, läikiv, romantiline, aga senisest uudsemas võtmes. Eelmise suve neooni-vaimustus on asendunud pehmemate varjunditega. Värvidest domineerivad kõikvõimalikud beežid ja roosad, pastelsed mündi-sidruni-selleri-sireli toonid. Selle värvivaliku heaks näiteks on Kaubamajas müüdavad Silvian Heachi ja Mayorali kevad-suvised kollektsioonid.

Kommipoe-värvigammat muudavad rokilikumaks hõbedased ja kuldsed detailid ning loomamustrid. Kõikvõimalikud leopardi-, sebra- ja tiigrimustrilised rõivad on selle suve kõige trendikam valik — alates kiirmoebrändidest ja lõpetades kõige uhkemate disaineritega, kõikidel leidub kollektsioonides midagi džungliteemalist. Näiteks tiigripildiga t-särk või lausa kogu püksid-jakk komplekt on inspiratsiooni ammutanud tiigrinahast.

Suure lainetusena on üle lastemoe maailma käinud vaimustus graafilise disaini ja originaalse kunstiloomingu vastu. Tehakse koostööd erinevate kunstnikega, et leida omanäoline ja lahe visuaal või muster t-särkidele, kleitidele ning retuusidele. Selle vaimustuse üheks heaks näiteks on Rootsi lasterõivaste bränd Mini Rodini, mille looja on graafiline disainer ja kelle rõivad on viimasel ajal maailmas väga võimsa “invasiooni” teinud. Sarnase käekirjaga on ka näiteks Name it kaubamärgi kevad-suvised rõivad — nad kasutavad julgeid graafilisi elemente, lahedaid moodsaid mustreid. Name it on seekord kaubamärk, millele tasub kindlasti pilk peale visata, et leida mõni riideese, mis värskendaks lapse garderoobi.

Lastele loodud jalanõud on samuti pastelsetes toonides, uuena on ka laste jalanõude maastikule tulnud loomamustrid. Isegi tennised on saanud džungliteemast puudutatud. Palju on kõikvõimalikke rihmikuid, baleriina- ja mokassiini-tüüpi jalavarje. Eriti popid on beebide narmastega mokassiinid!

Lastele loodud kevadmoodi saad uudistada sel reedel, 14. märtsil kell 16:00 ja laupäeval, 15. märtsil kell 12:00 Tartu Kaubamaja keskuse Moekuulutaja üritusel!