Mosaic pakub oma sügistalvises lasterõivaste kollektsioonis nahasõbralikke, vastupidavaid, dekoratiivseid ja moodsaid materjale. Igas värviteemas leiab huvitavaid värvikombinatsioone, erilisi mustreid ja tikandeid. Detailid ja värvid muudavad lastemoe isikupäraseks.

Mosaic Children ja Lotte By Mosaic kollektsiooni loomisel on lähtutud järgmistest moesuundadest:

Tütarlaste üheks popimaks sügistooniks on roostekarva punane, mida pehmendavad tumepruun ja taevasinine. Teiseks oluliseks koloriidiks võib pidada roosa ja moekate roheliste toonide kombineerimist. Stiili osas on olulised märksõnad funktsionaalsus + tütarlapselikus.

Poistele kollektsiooni loomisel on kasutatud rohekaid militaarseid toone, mis on ka täiskasvanute moes sel sügisel eriti trendikad. Selle teema puhul on oluline toon-toonis värvide omavaheline kombineerimine, et tekiks pisut vormiriietuse mulje. Poiste värvigammasse kuuluvad veel beežid, kivihallid ning taevasinised toonid, mida võib kokku sobitada erkkollase ja tellisetooni põletatud punasega.

Selle sügise lastemoe üheks võtmesõnaks on kihilisus. Lisaks soojusele annab see mänguruumi isikupärase komplekti kokkupanemiseks Poisid võiksid kanda näiteks triiksärke, mille alla on sobilik panna maika või T-särk ning külmal sügisõhtul peale visata kas dressipluus või rõõmsates värvides kampsun. Tüdrukutel on moes ebakorrapärase äärega kihilised seelikud, mille alla sobivad imehästi retuusid või kitsa lõikega püksid.

Palju võib rõivastel näha üksteise peale eritehnikates trükitud printe, millele on omakorda lisatud tikandeid või aplikatsioone. Trükitud printe on ka erinevate struktuuridega, näiteks läikivaid ja sädelevaid.

Mida pimedamateks muutuvad õhtud, seda erksamaks kujuneb lasterõivaste värvipalett. Tütarlaste põhitooniks saab olema väljakutsuv leekpunane, mida tasakaalustavad koobalt ja meresinine. Poiste riietuse puhul võiks särava punase kõrvale lisada musta, valget ja tumesinist.

Talvisel, pimedal ja sombusel perioodil teeb õueriided rõõmsamaks ootamatu värvide kooslus — näiteks sefiirikollasest, lõheroosast ja mererohelisest. Krõbeda külmaga sobivad väga hästi Lotte by Mosaic soojad voodriga püksid, mis on kõrge tagaosaga ning seetõttu on nad sobivad tuulise ilmaga kandmiseks.

Erinevad tekstuurid ja mustrid loovad eklektilise ja põneva mulje. Tüdrukutele on külmemateks talvepäevadeks kootud kleidid, mis on kaunistatud värviliste detailide, mummude ja palmikutega. Eelistatud värvitoonideks on lumivalge, millele lisavad tooni jõhvika punane ja sinine.

Moemärksõnad:
• Tüdrukutele micro-mini. NB! Koos soojade sukkpükste või retuusidega!
• Kõrged kaelused — pulloverid, kampsunid
• Poistel v-kaelusega soliidne kampsun
• Paljude taskutega püksid ja jakikesed
• Tikandid ja prindid kudumitel, teksadel
• Trikotaažist pluusidel — kroogitud kaelused ja töötlemata servad
• Retromoe mõjutused

Jõulupeole minekuks on Mosaic kollektsioonis tüdrukutele balloonseelikud, mis ei ole traditsiooniliselt musta värvi, vaid glamuurselt lillades toonides ning mille juurde on sobilik lisada pärlikestega pluus, mis veelgi rõhutab pidulikkust. Poistele on pidulikuks puhuks sametised püksid ja vestike ning valge pidulik triiksärk.

* * *

Mosaici lasterõivaste disainer MERJE RÄÄBIS töötab Baltikas alates 2007. aasta algusest. Otsus saada moedisaineriks vormus juba lapsepõlves, kui ta koos emaga käis vaatamas toona väga populaarseid Tallinna Moemaja moedemonstratsioone. Nii et Kunstiakadeemiasse õppima asudes polnud kahtlustki, mis eriala valida.

Kui väikesed tüdrukud unistavad imekaunite kleitide ja kostüümide loomisest täiskasvanud tüdrukutele, siis Merjet kiskus hoopis laste- ja meesterõivaste poole. Nii valmiski tal akadeemia lõputööna kollektsioon väikestele meestele. Merje rõhutab, et lapsed ilusad ja armsad ning kannavad rõivad väga loomulikult välja, kuid neid tuleb juba maast-madalast võtta kui isiksusi.