Panime teleka kinni ja kallasime veini juurde, et hoopis ise meestest rääkida. Jõudsime järeldusele, et kõige nõmedamad isendid meessoo hulgas ongi need, kes täiesti alusetult elavad vankumatus veendumuses, et nad meeldivad naistele ja käituvad vastavalt. Ehk ülbelt ja nilbelt. Ajavad lolli juttu ja üritavad võõraste neidude või sõbra naise tagumikku käperdada. Kui neile käe pihta lööd, peavad nad seda meelitatud naise eputamiseks ja üritavad imalalt naerdes uuesti. Kui peale seda kõvemini lööd, siis kuuled, et oled frigiidne vanatüdruk ja ilmselgelt lesbi.

Endine naistelemmik, kes nüüd on paks ja kiilakas

Nimetatud vennad võisid kolmkümmend aastat noorematena ju ollagi naistemagnetid, aga kardetavasti pole nad vahepeal peegli ette sattunud. Nendesuguseid on muidugi veel — kõik netiportaalid on täis kunagisi naistelemmikuid, kes pidevalt sõna võtavad, et õrnemat sugu arvustada ja teada anda, milline säärejooks, rind või tuhar on just see õige. Kui neile peegel ette lükata, siis näeksid taadid ka ise, et nad on möödunud aastakümnete jooksul kiilaks jäänud, kõhupekk ripub üle meheuhkuse, tagumik on lohku vajunud, rinnad ripakil (tõesti-tõesti, ülekaaluliste keskealiste meestega juhtub samuti, et rinnad vajuvad ära) ja lõua all nii palju volte, kui tavaliselt saab pistikupesast. Aga loomulikult pole neil mingit enesekriitikat ja nad tuututavad süüdimatult, et kaks kilo ülekaalus naistel pole eluõigust ja voodis kõlbavad ainult blondiinid.

Noorust meenutage sõprade seas, mitte avalikult

Kui vananevatel pleiboidel vähegi veab, siis leiavad nad endale lõpuks naise ja hakkavad metsa vahel talu pidama nagu üks paadipõgenikuna tuntud tüüp, kes on õnneks naisteteemal jahumisest ära väsinud. Enam ammu pole midagi kuulda ka keskerakondlasest poliitikust, keda tuntakse paadunud vanapoisi ja suure naisteeksperdina. Vennad pole veel kahjuks väsinud, nagu näha. Kui te seda veergu lugema juhtute, head Tarmo ja Toomas, siis võtke teadmiseks, et kadunud noorust on mõnus meenutada, aga katsuge seda teha omaette või sõprade vahel — kutsute tuttavad taadid külla, süütate kaminas tule, pistate varbad soojadesse vilttuhvlitesse või jalavanni, lürbite rummiga teed ja helged meenutused voogavad nagu iseenesest. Telekasse ärge enam ronige, see on piinlik.

Liiga ilusa mehe tragöödia

Unustasin end pajatama vanameestest, kes noorpõlves võisid ehk ilusadki olla. On ka nooremaid tüüpe, kes on täpselt sama tüütud ja rõvedad. Näiteks mu töökaaslane, kes näeb välja nagu filmitäht lõhnareklaamist, aga see ongi tema tragöödia. Ta on endas nii kindel, et ei jälgi üldse oma käitumist. Talle ei tule pähegi, et maailmas võib olla ka neid naisi, kellele ta ei meeldi ja kes peavad teda pealetükkivaks matsiks. Lõunapausi ajal potsatab ta köögis taburetile ja ulatab sulle täie endastmõistetavusega oma kohvikruusi — ole mutt ja teeninda! Sulle ukse avamise asemel seisab ta käed taskus ja ootab, et ise ukse lahti teeksid — enda kämblaga külma lingi katsumine võib ju tema pehme naha rikkuda. Kui oled tööhoos, istub ta su lauanurgale ja hakkab juttu puhuma, otse loomulikult iseendast. Kahjuks rikubki ta ülbitsemisega kõik šansid endale normaalne naine leida, sest sellise mehega võib paar korda väljas käia, aga mitte peret luua. Olen selgeltnägija: möödub kakskümmend aastat ja istub temagi põõsa all, et naistesaadetele intervjuusid andes ette kujutada, et külgetõmbejõud on ikka veel alles.

Jumala kingitus naissoole

Mul on meestuttav, kes võiks olla uhke enda saavutuste üle, aga ta ei ole. Õigupoolest ei tundu, et tal üldse aimu oleks, kui hea ta välja näeb ja kuidas naised teda pilkudega noolivad. Sellest, et ta käib täiesti harilikult riides ega ole endale poolt pudelit odekolonni kaela kallanud, võib välja lugeda, et ta on oma võludest täiesti ebateadlik. Sellepärast saad teda rahulikult imetleda ja temast uneleda, aga samal ajal pilgutab ta ise tagasihoidlikult silmi. Kui kauemaks vahtima jääd, ta isegi punastab. Kõige tähtsam, et ta ei üritagi sulle kätt püksi toppida. Selle asemel, et sulle oma kohvikruusiga makku joosta, on ta aupaklik ja viisakas. Hoopis selline mees on jumala kingitus naissoole.