Purgi (1 liiter) põhja panen värsket lõigutud tilli nii, et terve põhi on kaetud. Laon kurgid poole purgini ja siis jälle ohtralt tilli. Edasi jälle kurgid kuni purk on täis. Lõigun küüslauguviilud sisse, liitrisesse purki lisan pool teelusikatäit sinepiseemneid, siis katan kurgid purgi täitumiseni tilliga.

Marinaadi keedan liitri vee kohta selliselt:

2 spl. jämedat soola, 2 spl. suhkrut, natukene piprateri ja loorberilehti. Kõige lõpus, kui marinaad juba keeb, lisan 2spl. 30% äädikat. Kui marinaad veidi keenud tõstan kulbiga purgid täis, kaanetan, keeran kummuli ja siis lähevad need lähevad paksult soojade tekkide alla.

Minul seisavad nad teki tavaliselt 24 tundi.
Siis keldrisse ja sööjaid ootama!

Head isu!