Mis seal salata meie pere lemmik kurkideks on kujunenud need kurgid, mille teen Sisse Santa Maria kurgimarinaadi seguga.

Alguses keedan sukrust ja veest siirupi (suhkrut panen poole rohkem kui seal pakipeal olevas õpetuse on). Enne keema minemist lisan juurde natukene äädikat ja siis kastan kurgid sinna sisse. Kurgid laon purkidesse, milles on juba ootamas 2 mustsõstra lehte, 1 küüs küüslauku ja 5 umbes 5 cm pikkust tillivart.

Kui kurgid purgis, lasen siirupi ja äädika seguse vee uuesti keema ja lisan santa Maria kurgimarineerimis segu ning kilo kurkide kohta 1 supilusika täie sinepiseemneid. Enne kuii marinaad päris keema läheb, panen juurde vastavalt maitsele soola ja äädikat. Kui marinaad keeb (umbes 1 minut) valan selle kurkidele peale ja panen purk kinni. Purgid panen veel mitme käteräti alla sooja, kus nad seisavad 2 päeva.

Seejärel viin purgid keldrisse, kui neid enne ära söödud pole!

Head isu!