Lugeja retsept: kuumutamata magusad hapukurgid

 (15)
Auhinnamäng!
Stroomi rand. Põhja-Tallinna tervusepäev
Stroomi rand. Põhja-Tallinna tervusepäevFoto: Vallo Kruuser

Kurgihooaeg on saabunud ja seos sellega lükkasime käima ka põneva auhinnamängu. Osale sinagi!

Vaata siit: AUHINNAMÄNG: saada oma parim kurkide sisse tegemise retsept ja võida vürtsikas auhind Santa Marialt!

Vaja läheb:

2kg viilutatud kurke

3klaasi vett

500-600g suhkrut

100g 30-protsendilist äädikat

Valmistamine:

Kurgid pesta ja viilutada. Suhkur, sool, vesi ja äädikas segada keedetud veega. Lasta marinaadil jahtuda, seejärel valada kurkidele. Peale asetada taldrik koos raskusega ning jätta 24 tunniks toatemperatuuril seisma. Järgmine päev panna purkidesse ning külma. Sobivad hästi prae kõrvale ja niisama söömiseks.

NB! Need kurgid eriti kaua keldris ei seisa!

Head isu!