Vaja läheb:

1 apelsin
1 paprika
pool tšillipipra kauna
5 küüslaugu küünt
tilli
mustasõstra lehti
8-10 keskmist kurki
Marinaad:
2,5 liitrit vett
6 spl äädikat
3 dl suhkurt
2 spl meresoola

Valmistamine:

Kasutada umbes 3,5 liitrist anumat (nt klaasist kauss, purk või haudepott). Vooderdada selle põhi mustasõstralehtede ja tilliokstega. Tükeldada apelsin (koos koorega) ja paprika ning viilutada tšilli ja küüslauk — laduda pool kogusest anumasse. Viilutada kurgid pikkupidi; lisada anumasse ja asetada peale kiht ülejäänud apelsini, paprika, tšilli ja küüslaugu tükke. Keeta valmis marinaad — korraks keema tõusnud veele segada juurde sool, suhkur ja äädikas — valada marinaad kurkidele. Lasta toatemperatuuril jahtuda ning tõsta kurgid hiljem külmikusse. Kurgid on piisavalt maitsestunud ööpäeva möödudes.

Head isu!