Kurgid hapendada nagu ikka. Iga perenaine lisagu oma soovi järgi soola, mustsõstralehti, mädarõigast, tillivarsi, mõni kirsileht jne. Küüslauku soovitaks panna päris ohtralt (võib kasutada ka rohelisi varsi). Erilise maitse saamiseks teen alati mingi osa kurke ka pipraga. Kurkide purki ladumisel raputada lehtede vahele vähehaaval mõnda teravamat piprasegu. Just need pipraga kurgid on alati kõigi lemmikud.

Kui kurgid on juba väga väga hapud, valage purkidest soolvesi potti, laske see keema ja riisuge vaht. Keev soolvesi valada tagasi kurkidele, kaanetada. Purgid polsterdada nii altpoolt, kui pealtpoolt ohtralt tekkide, kasukate või muu soojust hoidva kraamiga. Niimoodi hoida kuni purkide jahtumiseni (vähemalt 6 tundi kuni üleöö). Ja siis keldrisse.

Head isu! Krõmpsutage mõnuga!