Lugeja retsept: põneva maitsega ja kiirelt valmivad marineeritud kurgid

 (6)
Auhinnamäng!
AS Sagro
AS SagroFoto: Sven Arbet

Kurgihooaeg on saabunud ja seos sellega lükkasime käima ka põneva auhinnamängu. Osale sinagi!

Vaata siit: AUHINNAMÄNG: saada oma parim kurkide sisse tegemise retsept ja võida vürtsikas auhind Santa Marialt!

Kurgid koheseks söömiseks

700-800 g õhukeselt viilutatud ja kooritud kurke
125 g õhukeselt viilutatud valget sibulat
125 g õhukeselt viilutatud rohelist paprikat (võib ka vahele jätta)

Maitsevesi veele peale:

100-150 valge veiniäädikat
100-150 g suhkurt
1 spl soola
1 tl selleri seemneid
1 tl sinepi seemneid
0,5 tl kurkumit
300 ml vett

Lase vesi keema koos maitseainetega ning vala üle purgis olevate viilutatud kurkide ja sibula. Seisavad külmikus mitu nädalat. Enne nautimist on soovitav 2-3 päeva oodata, siis on kurgid omandanud hea maitse.

Head isu!