Lugeja retsept: tõelise perenaise soolakurgid — krõmpsud, maitsvad ja kauasäilivad

 (4)
Kurgimüük Tartu turul
Kurgimüük Tartu turulFoto: Hendrik Saarnak

Kurgihooaeg on saabunud ja seos sellega lükkasime käima ka põneva auhinnamängu. Osale sinagi!

Vaata siit: AUHINNAMÄNG: saada oma parim kurkide sisse tegemise retsept ja võida vürtsikas auhind Santa Marialt!

Koostisained:

- 3 liitrine klaaspurk
- 3 suurt tilli õisikut
- 1 leht mädarõigast
- 2-3 basiiliku lehte
- 2-3 kirsi lehte
- 2-3 tamme lehte
- 5 mustsõstra lehte
- 1 küüslauk ( mitte küüs) lõigatud horisontaalselt pooleks
- 200 gr jämesoola ( mitte meresoola )

3 liitrine purk ja kaas (võib olla plastikust) pesta puhtaks (ei ole vaja steriliseerida ega keeta) . Purgi põhja asetada tamme,kirsi ja mustsõstra lehed. Nendele asetada üks kiht puhtaks pestud keskmise suurusega kurke. Kurkide peale asetada tükeldatud mädarõika leht, basiilik, küüslauk ja tilliõisikud. 

Täita purk kurkidega. Peale valada sool ja täita purk ääreni külma veega otse kraanist. Purk jätta kolmeks ööpäevaks ilma kaaneta seisma. Esimesel-teisel päeval purki 2-3 korda loksutada, et sool lahustuks täielikult

Kolme päeva pärast valada soolvesi purgist välja. Täita purk kraanist külma veega, loksutada ja valada vesi uuesti välja. Täita purk uuesti külma kraaniveega ja kaanetada. Purki säilitada jahedamas kohas.

Head isu!