Hooaja avaüritus on ühtaegu nii informatiivne kui sportlik ja selle käigus on võimalus tutvuda 2007. aasta “Tallinn Liigub!” plaanide ja üritustega.

Kõigil on võimalus ka joosta, harrastada kepikõndi ja viimaseid kordi veel suusatada. Kohapeal on dokumendi esitamisel võimalik tasuta laenutada kepikõnni keppe ning esimesele 100-le inimesele on suusalaenutus samuti tasuta. Lastega tegeleb Venno Loosaar.

Aastatega on tõusnud nii Tallinna linna rahaline toetus terviseprogrammile kui ka erinevate ürituste arv. Sel aastal on linlastele pakkuda 206 terviseliikumisüritust. Jätkuvad seeriaüritused Energiakõnd, Tallinna Kepikõnnisari, Hansapanga Tervisejooks ja Tallinna rattamaratonid, käimissari “Käime koos” ja orienteerumise teisi- ning neljapäevakud.

Kindlasti leiavad aset ka Kõrvemaa Nelikürituste sari ja Tallinna Sügisjooks. Terve aasta kestab SK Tallinna Kompass orienteerumise seeriavõistlus, mille raames toimuvad aasta lõpuni öised ja päevased võistlused.

Uue liitujana on sel aastal terviseliikumisprogrammis kavas rulluisusari Fridy Night Skate, mis toimub igal reede õhtul aprilli algusest septembri lõpuni. Samuti on lisandunud Spordiklubi RIM poolt juunis korraldatav “Tallinn liigub rannas” rannajooksu-, rattasõidu-, kepikõnni- ja rulluisusari.