Malaisia

Kui naisterahvas reisib Malaisias, peab olema enamus ta keha kaetud. Kandke varrukatega pluuse, pikki pükse või seelikuid ja kõrget kaelust. Moslemi naised kannavad pead ja rinda katvat salli - tudongi. Välismaalased ei pea kandma pühapaiku külastades sama riietust.

Kagu-Aasias tuleb riietuda konservatiivselt, aga erinevate riikide vahel on mõned erinevused. Näiteks on pükskostüüm Malaisia ärikohtumistel lubatud, aga mitte Tais, kus on parem kanda pikemat seelikut. Tais ei kanna naised tavaliselt pükse (välja arvatud tudengid, kes kannavad vaba aja riietusena teksaseid). Nad ei kanna kunagi ka käisteta riideid ning ujuvad T-särgis ja lühikestes pükstes, kui nad üldse ujuvad.

Malaisia naised riietuvad üldiselt konservatiivselt, kuigi erinevad kultuurid (moslemid, indialased, hiinlased) nõuavad erinevat lähenemist. Tai naised kannavad kehasse töödeldud riideid, Malaisia naised aga eelistavad avaramaid ja pikemaid rõivaid.

Konservatiivne riietus näitab austust Kagu-Aasia kultuuri vastu ja selleta ei lasta teid sisse usulistesse paikadesse ega kohelda lugupidamisega.

Martinique

Martinique on Kariibi meres asuv Prantsusmaa. See on väga ðikk ja kosmopoliitne saar. Naised ei lähe kodust välja end üles löömata. Kuna tegemist on kuuma kliimaga, on päikesekleidid (tavaliselt mustad), kontsaga rihmikud, õlapaeltega pluusid ja lahtise seljaga kleidid igati sobivad. Kui kleit on moekas, sobib ta sellele saarele hästi. Rinnahoidja on vabatahtlik isegi töökohal, kuna paljud kohalikud ei kanna seda riideeset. Ka turistid järgivad tavaliselt eeskuju ja jätavad oma rinnahoidja hotelli. Plaaazhidel võib päevitada rinnahoidjata. Kõik kohalikud päevitavad ülaosata, samuti 3/4 turistidest. Ihualasti päevitavad ainult eurooplased.

Kandke sisseoste tehes mugavaid kingi, aga need ei tohi olla jooksukingad ning peavad olema moekad. Mehhiko

Põhiriietus peab koosnema kergetest taskutega pükstest. Neid on võimalik lisanditega muuta pidulikumaks ja vähem pidulikumaks. Lühikesed seelikud ja püksid ei ole lubatud, neid kandes torkate seal võõrana silma. Kerge puuvill kuivab kiiremini ja võtab kotis vähem ruumi. Kandke pükstega naiselikku pluusi või T-särki (kihid on loomulikult kohustuslikud).

Mexicos ja/või Oaxacas liikudes kandke pikka puuvillast särki ja pikki pükse. Kui reisite koos mehega, paluge ka temal võtta pikad püksid kaasa. Keegi ei kanna Mexicos/Oaxacas lühikesi pükse, välja arvatud lapsed ja turistid, ning te tunnete end ebamugavalt, kui olete ainus lühikestesse pükstesse riietatud inimene metroos.

Maroko

Lääne naistelt ei oodata samasugust riietumist kui Maroko naistelt ja paljud kohalikud haritud naised eelistavad Euroopa riideid. Olenemata sellest, kui kitsad on teie püksid või kui lühike seelik, rind peab alati olema kurguni kaetud. V-kaelusega sviitreid, kui konservatiivseks te ise neid ka ei pea, võivad marokolase silma riivata.

Välismaa naised võiksid osta Marokos djellaba (traditsioonilise kapuutsiga kleidi). Seda kandes tunnete end väga mugavalt ega paista silma. Pead ei pea tingimata katma, aga te võie seda teha mugavuse pärast. Kui te riietute keskkonda sobivalt, ei ründa petturid ja kerjuseid teid. Marrakech, Fez ja väikesed külad on traditsioonilisemad kui Rabat, Casablanca ja Tangier.