Ei saa eitada, et puuviljad, marjad, köögiviljad ja nende mahlad on suurepärased looduslike vitamiinide allikad. Näiteks klaas kauplusest ostetud apelsinimahla tagab poole päevaks vajalikust C-vitamiini kogusest.

Peale selle on mahlad oma mitmekülgsete omaduste poolest võrreldavad toiduainetega, mida peame iga päev toiduvalmistamisel enesestmõistetavaks. Läti Põllumajandusülikoolis korraldatud uurimuse tulemused kinnitavad, et Tetra Pakki pakendatud mahlu võib võrrelda selliste tasakaalustatud toitumisel oluliste toiduainetega nagu liha, leib, piimatooted jne.

Nii nagu erinevaid toiduaineid, võime ka erinevaid mahlu kasutada erinevate toitainete omastamiseks. Sellepärast võime mahlu varieerides, näiteks valides igal hommikul uue mahla, omandada rohkem kaltsiumi, rauda ja kaaliumi, samuti teisi aineid. Näiteks on meie organismile väga kasulik beeta-karotiin, mis aitab tugevdada immuunsüsteemi.

Tavaliselt on inimesele teada, et seda sisaldavad paljud oranžid ja tumerohelised köögiviljad, kuid hommikuks ei taha me alati närida näiteks kapsalehte. Uurimused tõestasid, et näiteks apelsinimahlas on neli korda rohkem beeta-karotiini kui kapsas. Sel kombel võime, juues hommikuks klaasi apelsini täismahla, anda organismile terveks päevaks vajaliku koguse immuunsüsteemi tugevdavaid aineid.

Mahl võib olla ka täisväärtuslikuks roaks

Õige toitumine, mis sisaldab organismile vajalikke mineraalaineid, vitamiine ja teisi toitaineid, on üks terve eluviisi peamisi tingimusi. Kuigi maitsva ja tervisliku toidu valmistamine nõuab aega ja leidlikkust, on mõned võimalused, kuidas süüa tervislikult, raiskamata sealjuures eriliselt raha ja aega.

Näiteks asendada mõned toidukorrad mahlaga, mida niigi soovitatakse juua ka toidukordade vahel, vältides sel kombel ebatervislikke suupisteid ja maiustusi. Tänu köögi- ja puuviljade mitmekesisusele võib mahlu valmistada kodus või osta poest täismahlu sõltuvalt maitse-eelistustest ja võimalustest.

Vaatamata mahla konsistentsile kuuluvad mahlad neis sisalduvate toitainete tõttu toidu kategooriasse. Täisväärtuslik toitumine muudab organismi reipaks ja aitab vältida haigusi.

Naistekas on mahlakuu meediapartner. Kõik tekstid on kirjutatud Mahlanõukogu liikmete poolt ega väljenda toimetuse ajakirjanduslikke eelistusi.