Mahlanõukogu eestvedamisel räägitakse mahlast kui kasulikust ja toitaineterikkast toiduainest terve aprillikuu jooksul, kampaania egiidiks on „Söö mahla!".

„Viisime möödunud aastal mahlakatsed läbi paralleelselt kahes klassis korraga ja pean tunnistama, et sellisel moel õppeprotsessi atraktiivsemaks muutes, suudame panna ka mikroskoobiga töötamise ajal laste silmad särama," kirjeldas katset Audentese Erakooli loodusainete õpetaja Meelis Muuga.
Mahlakatse puuviljade ja mahlaga kestab kokku kaks nädalat. Katse käigus võrreldakse mahla ja puuviljade säilivust kahes erinevas olukorras. Esimesel juhul hoitakse mahla ja puuvilju valguse ja õhu käes, teisel juhul kaitstakse neid valguse ja õhu ligipääsu eest. Katse käigus võrreldakse neid omavahel ja kahe nädala jooksul saab selgeks, kuidas säilitamistingimused mõjuvad mahlas sisalduvatele toitainetele ning mida tuleks silmas pidada puuviljade ja mahlade säilitamisel.

Kõikidesse koolidesse on saadetud vastavad juhendid ning täiendava info saamiseks on loodud koduleht, millelt leiab lisainfot katse läbiviimise, mahlas sisalduva toiteväärtuse jm soovituste kohta. Lisaks on lehel võimalus jälgida humoorikat õppefilmi koolikatse teostamisest. 

Lisaks mahlakatsete läbiviimisele toimuvad mahlakuu jooksul mahla toitainete säilitamist esitlevad loengud Eestimaa koolides, koostöös Delfiga toimub mahlatoitude retseptivõistlus. Kauplustes on Aura ja Põltsamaa mahlapakkidega kaasas vastavasisulised infobukletid.