Margus Tsahkna lööb arutelu kohe käima arvamusega, et mehe eluviisid muutuvad tavaliselt kardinaalselt just siis, kui mees saab lapsed. Tsahkna räägib, et enne laste saamist elas ta ikka päris raju elu, alles koos lastega tulid tervislikud eluviisid.

Mailis Reps asub kohe küsimuse juurde, mida riik saaks ära teha, et meeste tervis paraneks juba enne, kui mehed lapsed saavad. Esiteks tuleb tema arvates süvendada terviseõpetust koolides ja teiseks ka kodus jagada nõuandeid isikliku hügieeni osas. Just poistel on nendest asjadest aru saamisega probleeme — harjumus oma tervise eest hoolitseda ei tule iseenesest ja seda tuleb harjutada juba lapsepõlvest saadik.

Artur Talvik ei oska nimetada ühtegi konkreetset seadust, mis paneks mehed tervislikumalt käituma. Aga seda teab ta küll, et seadusandluse abil saaks luua meeldiva elukeskkonna, mis hoiaks ära ühiskondlikku frustratsiooni ja inimesed tahaksidki rohkem lapsi saada. Loomulikult on see pikk ja keeruline protsess, aga küll me sinna jõuame, kui kõik koos selle nimel tööd teeme.

Diskussioonil osalejatel on veel palju häid mõtteid ja lõpuks jõuavad nad kokkuleppele, et eesti mehe tervis läheb paremaks ja lapsi hakkab rohkem sündima. Tore!