Kuigi mina pean vahel oma abikaasa vaat et kinni siduma selgitamaks, et naiste niisutavat näokreemi kõlbab sama hästi ka tal kasutada, tean ma paljusid mehi, kes kreemipurkide vahel ka minust paremini orienteeruvad. Iseenesest ei ole ju selles midagi halba, kui mees enda eest hoolitseb – otse vastupidi! Ilusad, korras käed ja küüned, igakuine juuksuri külastus, näo ja hammaste eest hoolt kandmine on ju elementaarne ja kaunistab iga inimest. Kuid kust läheb piir ja millisel hetkel võiks mees oma naise kosmeetikakoti rahule jätta?

Inglismaal tehtud uuringu kohaselt jäid nende asjade esikümnest, mida mehed oma naistelt pätsavad, napilt välja näiteks juuksesirgendaja, isepäevituvad kreemid, küünelakk ja silmalainer või ripsmetušš.

Umbes kolmandik meestest tunnistas, et laenanud oma kaasalt küüneviili või –poleerijat, milles ei ole ju tegelikult midagi nii kummalist. Ometigi ütles enamus meestest, et kasutab naise asju salaja, ehkki 31 protsenti naistest on oma mehele peale sattunud.

Vaid 42 protsenti naise kosmeetikat tarbivatest Londoni meestest julges seda avalikult teha.

Kümme peamist asja, mille järel mehed oma naise kosmeetikakotis käivad: pintsetid; niisutav kreem; föön; küüneviil, -poleerija; juuksehooldusvahendid; huulepalsam, -läige; näomask või –koorija; žilett; peitepulk või jumestuskreem; karvaeemalduskreem või –vaha.

Kui ma kujutaksin ette, et minu mees kõiki neid asju igapäevaselt kasutaks, hakkaks küll veidi kõhe. Pooli neist kasutab ta vahel küll, aga huuleläige ja jumestuskreem? Talviseks ajaks olen talle hügieenilise huulepulga küll taskusse surunud, kuid peitepulka ei nõustu ta iial endale peale määrima. Samas on mul tuttavaid mehi, kes vihma käes kiirelt peavarju otsivad, et ripsmetušš laiali ei läheks.

Kas teie peate oma mehega kosmeetikakoti sisu üle võitlust pidama? Kui palju on mehe puhul palju?